Za slajšo zimo poskrbimo že poleti z zalogo posušenih pelatov - češnjevci za sušenje niso ravno primerni, saj imajo preveč semen.
Sestavine
1 kg posušenih pelatovgroba...
Pesto alla genovese izvira iz italijanskega mesta Genova in je tipičen za deželo Ligurijo, poznan pa po vsem svetu. Po tradicionalnem receptu je pesto...
Testenine ali pašta, ki jo pripravimo zelo na hitro, njen okus pa nas bo navdušil.
Sestavine
200 g testenin (penne)1/2 piščančjih prsi10 češnjevih paradižnikov6 sušenih paradižnikov5...
Sicilijanska specialiteta, imenovana pasta Norma, je preprost recept za okusno jed z vonjem po Mediteranu, ki bo navdušila ljubitelje te izvrstne in zdrave zelenjave.
Sestavine
400...
Avokado, pečeni jajčevci in bazilika so združeni v tem okusnem prigrizku.
Sestavine
3 jajčevci
2 pesti grobe soli
0,5 dl oljčnega olja
Namaz
2 avokada
1 strok česna
30 g slanih in...
Še ena različica hladnih bučkinih zvitkov, ki jih lahko postrežemo zraven narezka ali k mesu, pečenem na žaru.
Sestavine
2 bučki250 g ricotte100 g kremnega...
Kot pravi mali princ: "Bistvo je očem skrito." Zato tudi pri baziliki ni pomembna njena oblika, temveč njena esenca.
Bazilika skozi zgodovino
Bazilika (Ocimum basilicum) je...