DomovOZNAKEAjdova moka

ajdova moka

Francoska galeta

Francoska galeta so palačinke z okusom po Franciji. Sestavine Testo 200 gramov ajdove moke420 ml vodemaslo za mazanjesol Nadev 100 g sira ementalca50 g crème fraîche z zelišči2 mladi...

Biskvit brez glutena

Biskvit brez glutena, narejen iz ajdove moke, vam bo po tem receptu zagotovo uspel. Ajda pravzaprav botanično ni žito in zato tudi nima glutena....

Ajdove palačinke z jajcem rukolo in češnjevimi paradižniki

Palačinke »galette bretonne« iz francoske Bretanije, v različici z rukolo in češnjevimi paradižniki. Sestavine Palačinke 200 g ajdove moke350 ml vode1 jajcesolmaslo ali olje za peko Nadev 4 jajca10...

Ajdovi žganci s kislim zeljem in klobaso

Ko pomislimo na ajdo, takoj pomislimo na ajdove žgance s kislim zeljem in dobro domačo klobaso, pa seveda ne smemo pozabiti na ocvirke. Sestavine za...

Ajdove palačinke z jajcem, slanino in mlado špinačo

Ajdove slane palačinke, "galette bretonne", izvirajo iz francoske Bretanije, kjer palačinke najpogosteje napolnijo z jajcem, šunko in sirom. Obstajajo pa tudi drugačne različice, ko...

Ajdove palačinke

Ajdove palačinke so najboljše, če kombiniramo ajdovo in pšenično moko. Seveda pa jih lahko naredimo samo iz ajdove moke in tako postanejo primerne tudi...

Ajdov bananin kruh

Bananin kruh je priljubljena sladica številnih domov, značilna po svoji mehki, vlažni teksturi in bogatem okusu banan. Ko pa združimo tradicionalne sestavine bananinega kruha...

Ajdove testenine »pizzoccheri«

Pizzoccheri, tradicionalne ajdove testenine, prihajajo iz italijanske regije Lombardije, natančneje iz doline Valtellina. Priprava tipične jedi s testeninami pizzoccheri nam bo vzela nekoliko več...

Ajdove žemljice

Mehke in okusne ajdove žemljice, iz katerih lahko pripravimo odličen sendvič za zajtrk ali za na izlet. Sestavine 300 g bele moke200 g ajdove moke250 ml...

Ajdovi čokoladni mafini

Izjemno mehki ajdovi čokoladni mafini so ustvarjeni za vse, ki želijo z ajdo obogativi svojo prehrano, obenem pa ljubijo čokolado. Ajda je odporna žitarica,...

Ne spreglejte