Francoska galeta so palačinke z okusom po Franciji.
Sestavine
Testo
200 gramov ajdove moke420 ml vodemaslo za mazanjesol
Nadev
100 g sira ementalca50 g crème fraîche z zelišči2 mladi...
Palačinke »galette bretonne« iz francoske Bretanije, v različici z rukolo in češnjevimi paradižniki.
Sestavine
Palačinke
200 g ajdove moke350 ml vode1 jajcesolmaslo ali olje za peko
Nadev
4 jajca10...
Ko pomislimo na ajdo, takoj pomislimo na ajdove žgance s kislim zeljem in dobro domačo klobaso, pa seveda ne smemo pozabiti na ocvirke.
Sestavine za...
Ajdove slane palačinke, "galette bretonne", izvirajo iz francoske Bretanije, kjer palačinke najpogosteje napolnijo z jajcem, šunko in sirom.
Obstajajo pa tudi drugačne različice, ko...
Ajdove palačinke so najboljše, če kombiniramo ajdovo in pšenično moko. Seveda pa jih lahko naredimo samo iz ajdove moke in tako postanejo primerne tudi...
Bananin kruh je priljubljena sladica številnih domov, značilna po svoji mehki, vlažni teksturi in bogatem okusu banan. Ko pa združimo tradicionalne sestavine bananinega kruha...
Pizzoccheri, tradicionalne ajdove testenine, prihajajo iz italijanske regije Lombardije, natančneje iz doline Valtellina. Priprava tipične jedi s testeninami pizzoccheri nam bo vzela nekoliko več...
Ajdove žemljice – hrustljave zunaj, mehke znotraj in polne pristnega okusa so odlična izbira za vsak dan, ko želite nekaj domačega in zdravega. Ajdova...
Izjemno mehki ajdovi čokoladni mafini so ustvarjeni za vse, ki želijo z ajdo obogativi svojo prehrano, obenem pa ljubijo čokolado.
Ajda je odporna žitarica,...