Mesne jedi
Ajdova kaša s piščancem
Julijana -
Ajdova kaša s piščancem je jed, ki ima bogato zgodovino in je hkrati izjemno zdrava. V tem receptu bomo raziskali, kako pripraviti to okusno...
Priloge
Ajdovi polpeti
Ajdovi polpeti so odlična in okusna jed, ki si jo lahko večkrat privoščimo. Ajdova kaša je zdrava, okusna in vsestranska sestavina, ki jo lahko...
Testenine in rižote
Ajdovi ravioli polnjeni s šampinjoni
Julijana -
Ravioli s šampinjoni, ko si zaželite obrok, ki je kot iz priznane restavracije. Sestavine Za testo 130 g ajdove moke70 g bele ostre moke2 jajci Za nadev potrebujemo 200...
Zelenjavne jedi
Ajdove kroglice
Alenka -
Tako dobre, da se topijo v ustih. Sestavine 200 g ajdove kaše 250 g krompirjevega pireja 50 g parmezana drobnjak mleti česen sol mleti ovseni kosmiči ali drobtine (skodelica) skodelica moke 4 jajca olje za...
Zelenjavne jedi
Ajdovi štruklji s korenjem
Ajdovi štruklji s korenjem so jed, ki združuje značilen okus ajdove moke z aromami korenčka. So zanimiva kombinacija tekstur in okusov ter predstavljajo edinstveni...
Sladice in sadje
Ajdovi štruklji z orehi in medom
S temi štruklji je kar precej dela, ampak so tako dobri, da se trud splača. Sestavine Testo 250 g ajdove moke3 dcl vrele vode150 g pšenične moke1...
Zelenjavne jedi
Ajdove palačinke z jajcem rukolo in češnjevimi paradižniki
Palačinke »galette bretonne« iz francoske Bretanije, v različici z rukolo in češnjevimi paradižniki. Sestavine Palačinke 200 g ajdove moke350 ml vode1 jajcesolmaslo ali olje za peko Nadev 4 jajca10...
Mesne jedi
Ajdovi žganci s kislim zeljem in klobaso
Ko pomislimo na ajdo, takoj pomislimo na ajdove žgance s kislim zeljem in dobro domačo klobaso, pa seveda ne smemo pozabiti na ocvirke. Sestavine za...
Mesne jedi
Ajdove palačinke z jajcem, slanino in mlado špinačo
Ajdove slane palačinke, "galette bretonne", izvirajo iz francoske Bretanije, kjer palačinke najpogosteje napolnijo z jajcem, šunko in sirom. Obstajajo pa tudi drugačne različice, ko...
Sladice in sadje
Ajdove palačinke
Ajdove palačinke so najboljše, če kombiniramo ajdovo in pšenično moko. Seveda pa jih lahko naredimo samo iz ajdove moke in tako postanejo primerne tudi...