Poletje na delovnem mestu oziroma kako ohraniti storilnost v vročih poletnih dneh

Znam svetuje

Poletje je navadno čas dopustov, druženja in lahkotnosti. Tudi zmogljivost naše miselne koncentracije je v vročih poletnih dneh nižja, kar lahko napačno razumemo kot lenobo. Da bo raven naše storilnosti visoka tudi v času, ko je večina sodelavcev na dopustu, si lahko pomagamo z naslednjimi strategijami:

  • Poletna rutina. Svoje vsakodnevne opravke poskusimo prilagoditi novemu letnemu času tako, da, na primer, sestanke ali druge pomembne službene obveznosti opravimo zjutraj, ko so misli še sveže. V kolikor nam narava dela dopušča, lahko prilagodimo tudi urnik dela – prej začnemo in prej končamo delovni dan.
  • Osvežilni odmori. Svojo storilnost na delovnem mestu bomo čez poletje ohranili tudi s primernimi odmori in z malicami: namesto gledanja v telefonski ekran raje pokličimo prijatelja in se dogovorimo za srečanje, obiščimo knjižnico in izberimo knjigo, ki nas bo pospremila na dopust, težke obroke zamenjajmo z osvežilno hrano.
  • Ureditev prostora. Zaradi dopustov, manjšega števila telefonskih klicev in elektronskega dopisovanja, so poletni meseci idealni za ureditev delovnega prostora. V tem času lahko uredimo mape, fascikle, arhiviramo liste, ki že več časa ležijo na pisalni mizi in naredimo prostor za nov sveženj dokumentov.
  • Novi načrti. Če smo poleti nekoliko manj službeno obremenjeni, lahko v tem času preverimo svojo dosedanjo storilnost in naredimo načrt za prihajajoči val delovnih obveznosti. Ocenimo, koliko truda smo vložili in kakšne rezultate smo dosegli v prvem polletju (ali smo z njimi zadovoljni?) in naredimo plan za nadaljnje uspešno delo.

Lahkotnost poletja poskusimo prenesti tudi v svoj način dela, ki naj ne bo preveč strog (kar pa ne pomeni, da smo pri delu malomarni), in v svoj slog oblačenja, ki naj bo bolj barvit in razigran kot sicer. Na ta način bomo lažje prenesli službene obveznosti in toplotno obremenitev.

Če vem, da jaz zmorem prilagoditi svojo storilnost vročim poletnim dnem, bo tudi moja morala na delovnem mestu višja in bom lažje dočakal zasluženi dopust.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite