Moč prijateljstva

Morda vas zanima

- Oglas -

Prijatelji so kot najbolj slastna tortica – ne potrebuješ jih veliko, a morajo biti iz pravega testa.

V različnih fazah življenja potrebujemo različne oblike prijateljstva. V adolescenci tičimo stalno skupaj, se pogovarjamo, delimo prve pomembne izkušnje in si ne predstavljamo življenja brez naše skupine najboljših frendov. Ko odrastemo in razširimo svoj krog dejavnosti, obveznosti in interesov, se spremeni tudi naša potreba po druženju. Z nekaterimi osebami izgubimo stike, z drugimi smo le občasno na vezi in tako naredimo prostor za nova poznanstva.

Odrasli imamo običajno večje število znancev in kolegov ter le peščico pravih prijateljev. Za zadovoljno življenje je namreč izrednega pomena, da se obdamo z osebami, ki nas razumejo, podpirajo in vidijo našo notranjo luč. Take osebe so do nas iskrene in nam povedo svoje mnenje, ki ni nujno v skladu z našim. A prav ta iskrenost prispeva k temu, da je odnos pristen in kakovosten. Taki odnosi običajno trajajo dolga leta in temeljijo na obojestranskem spoštovanju in negovanju prijateljstva.

Druženje s ta pravimi osebami je pomembno tudi zato, ker znanstveniki ugotavljajo, da imamo ljudje tendenco postati podobni svojim prijateljem. S časoma naj bi torej postali vse bolj podobni petim osebam, ki so v našem najožjem prijateljskem krogu oziroma tistim, s katerimi smo najpogosteje v stiku. To, na primer, pomeni, da bomo v družbi kolesarjev najverjetneje tudi mi postali kolesarski navdušenci ali vsaj občasno kolesarili, in med prijatelji, ki radi gledajo filme, se bomo tudi mi večkrat znašli v čakalni vrsti za kino vstopnico. Vendar pozor! Od prijateljev se lahko “nalezemo” tudi razvad, na primer kajenja ali pretiranega pitja alkohola. Zato pazljivo izbirajmo svojo družbo.

Imeti dobre prijatelje je življenjska sreča, a si jih moramo zaslužiti. Kako? Tako, da tudi sami postanemo dobri prijatelji. Zato je pomembno, da negujemo odnos, ki ga imamo s seboj in najprej postanemo svoj najboljši prijatelj. Ker jaz zmorem biti svoj najboljši prijatelj, zmorem tudi globoka in trajna prijateljstva.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad