Lahkotni v novo leto

Znam svetuje

Da se leto poslavja, je dejstvo, na katerega ne moremo vplivati. Lahko pa vplivamo na način, kako zapustimo staro in zakorakamo v novo leto. 1. januar postane začetek novega obdobja, če se za to odločimo. Kako zaključiti leto in se lahkotno spustiti v novo?

  • Pospravi kramo

Razmetane omare, naložena pisalna miza, pomešani kuhinjski pripomočki … Ves ta nered dela nered v naših mislih, zato je najboljše, da damo vsako stvar na svoje mesto. Česar ne potrebujemo več, naj odide in naj naredi prostor novemu. Tako v omarah, na pisalni mizi, v kuhinji kot v našem življenju. Ko počistimo in uredimo svoj bivanjski prostor, sporočimo novemu letu, da smo pripravljeni sprejeti darila, ki nam jih pripravlja. 

  • Zaključi, kar je treba zaključiti

Napiši seznam nedokončanih opravil, na primer, odprti projekti, neodgovorjena sporočila, neopravljeni telefonski klici itd. Iz seznama najprej črtaj vsa opravila, ki jih ne želiš ali ni potrebno več opraviti, nato pa poskusi zaključiti vse ostale točke iz seznama. Če to ni mogoče, jih odnesi s seboj v novo leto in jih čim prej dokončaj. Na ta način boš sprostil iz sebe stara bremena, kar ti bo dalo moč in voljo za nove projekte.    

  • Hvaležnost in odgovornost

Ko se leto zaključuje, zlahka zdrsnemo v melanholijo – si mislimo še eno leto je minilo, kaj pa zdaj? Zdaj imamo priložnost, da se zahvalimo preteklim dvanajstim mesecem in vsemu, kar smo v tem času doživeli. Vzponi, padci, izzivi, bolj ali manj lepa presenečenja … vse to nas je oblikovalo v prenovljeno verzijo sebe. Nam je ta oseba všeč? Če ja, odlično! Primimo jo za roko in zakorakajmo z njo v novo leto z njo. V nasprotnem primeru pa se lahko ob izteku starega leta odločimo, kakšna oseba želimo postati. Naslednjih dvanajst mesecev imamo namreč priložnost, da uresničimo to novo verzijo sebe (ali da se ji vsaj približamo). Odgovornost za to je v naših rokah, in če se bomo dovolj potrudili, bomo čez leto dni več kot zadovoljni s seboj.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite