Kakšno leto je za tabo?

Znam svetuje

Koledar nas opominja, da je leta skoraj konec. Za ta čas je značilno, da delamo bilance, kakšno leto je za nami. Smo uresničili zastavljene cilje? Smo se imeli lepo? Smo zadovoljni s tem, kako smo preživeli zadnjih dvanajst mesecev svojega življenja?

Ko ocenjujemo leto, ki se izteka, upoštevajmo vsaj dva kriterija:

Vsak napredek je pomemben.

Včasih je pot do želenega cilja lahkotna, včasih pa terja od nas velik napor in požrtvovanje. V obeh primerih pa bomo prišli do želenega rezultata samo, če mu bomo posvetili potreben čas in napor. Cilje, ki jih dosežemo z lahkoto, praviloma tudi z lahkoto pozabimo. Obratno pa velja za tiste dosežke, za katere sta potrebna velik napor in znatna mera vztrajnosti. Ko uresničimo take cilje, smo dalj časa zadovoljni in ponosni nase ter krepimo svojo mišico zaupanja vase. To pa je idealna popotnica za naslednje projekte. V primeru, da doseganje zastavljenih ciljev terja več časa in napora od načrtovanega, ali da nam na poti do njih spodleti, se moramo spomniti, da je vsak napredek – tudi še tako majhen – pomemben. Znanje in izkušnje, ki jih pridobivamo, so korakamo proti zastavljenemu cilju, so darila, ki jih je vredno prepoznati in proslaviti.

Pretekle izkušnje gradijo našo prihodnost.

Če se leto ni obrnilo tako, kot smo načrtovali, to ne pomeni, da je za nami slabo leto. Življenje je sestavljeno iz niza drobnih stvari in nekaj izjemnih dogodkov, ne pa obratno. Zato naj bodo čas, preživet s prijatelji in družino, prebrane knjige, novi recepti, izleti itd. na strani bilance, ki tehta pozitivne dogodke in doživetja leta, ki se izteka. Na podlagi tega se lahko odločimo, česa si želimo več v prihajajočem letu in že danes začnemo načrtovati prihodnja družinska srečanja, kuharski tečaj, potovanja ali druge drobne izkušnje, ki bodo čez dvanajst mesecev na pozitivni strani naše življenjske bilance.

Ko ocenjujemo leto, ki se izteka, imejmo v mislih, da lahko vplivamo samo nase – na svoje misli, na svoje besede in na svoja dejanja – in s tem na rezultate, ki jih dosegamo. Kar je izven nas, je tudi izven našega nadzora, zato se lahko že danes odločimo, da v naslednje leto odnesemo zavedanje, da jaz zmorem spremeniti svoj notranji svet in s tem zmorem spremeniti tudi svoje življenje.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite