Kako dvigniti raven energije na preprost način

Znam svetuje

Zima se bliža koncu in nekateri že občutimo zgodnjo spomladansko utrujenost. Noči so prekratke, budilka prezgodnja in dnevne obveznosti se brez usmiljenja vrstijo ena za drugo. Jutranje bujenje je lahko naporno, a s preprostimi triki, ki jih predstavljamo v nadaljevanju prispevka, si lahko dvignemo raven energije in spremenimo svoj dan na boljše.

Vse se začne pri nas oziroma v nas, zato je izrednega pomena, da ob pomanjkanju volje in energije še dodatno poskrbimo zase. Zapomnimo si: Ko se počutimo dobro, lahko poskrbimo za vse in vsakogar, ko pa smo energetsko podhranjeni, nam vsako opravilo prestavlja napor.

Naučimo se reči NE trivialnim stvarem in reči JA svojim potrebam. To pomeni, da na svoj urnik ne dodajamo nepotrebnih opravil oziroma tistih, ki lahko počakajo na čas, ko se bo naša energija dvignila na optimalno raven. Recimo ne zmenku, na katerega ne želimo iti, neskončnemu klepetanju po telefonu, pretiranemu kuharjenju in vsemu, kar nas energetsko siromaši. Recimo raje ja počitku, negi telesa in duha in nasploh tistemu, kar nam prinaša mir in zadovoljstvo.

Napolnimo si baterije z zadostno količino spanja. Večerno posedanje pred TV ekranom ali telefonom zamenjajmo z branjem zanimive knjige, ki nas bo zazibala v dober spanec. Spalnica naj bo prezračena in prijetno hladna ter temna; telefoni, računalniki in druge elektronske naprave naj nimajo vstopa v spalnico. Tudi čas, preživet v naravi, ali zmerna športna aktivnost bosta pozitivno vplivali na kakovost našega spanca. Narava in fizična aktivnost že sami po sebi dvigujeta raven naše energije, zato naj bosta čim večkrat na urniku.

Energijo bomo prebudili, ko bomo svojemu telesu privoščili kakovostno hrano in zadostno količino tekočine. Na jedilniku naj bo veliko pisanega sadja in zelenjave, težki hrani pa se raje izognimo. Naše telo potrebuje tudi zadosten vnos tekočine, zato mu privoščimo vodo in čaj, kave pa le toliko, da bodo naše brbončice zadovoljne. Pomnimo, naj bo hranjenje zdravo, ampak tudi v užitek. In prav užitek je eden izmed temeljnih elementov, ki dviguje nivo naše energije. Zato si poiščimo različne vire užitka – na primer druženje s partnerjem, s prijatelji, slikanje, ples, vrtnarjenje ali katero koli dejavnost, ki nas radosti in navdušuje.

Vračanje energije je postopek, zato začnimo z majhnimi spremembami in opazujmo, kako vplivajo na nas. Pri tem nam je lahko v pomoč dnevnik, v katerega zapisujemo svoje počutje in napredek. V zvezek lahko zapišemo tudi afirmacijo Jaz zmorem in svoje možgane naravnamo na uspeh … telo mu bo sledilo.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite