Čas mineva? Ni problema!

Znam svetuje

Članek Spremembe? Ja, hvala! predstavlja načine, kako najlažje prebroditi življenjske spremembe, kot so na primer zamenjava poklica ali selitev. Spremembe, o katerih govorimo v tokratnem članku, pa se nanašajo na tiste, ki so posledica minevanja časa.

Zgodovina je prežeta z zgodbami o iskanju eliksirja za večno lepoto in mladost, a resnica je ena – kar je živo, se stara. Pri tem ni izjema niti najbolj cvetoča roža, najbolj sočno jabolko ali najlepša ženska oz. najlepši moški. Tudi novodobni serumi, ki nategnejo, dvignejo in gladijo kožo, so samo začasne rešitve, ki skušajo prekriti najbolj naraven pojav – staranje.

Torej, kako se soočiti z neizogibnimi fizičnimi spremembami?

Fizične spremembe so naraven proces, zato je temeljnega pomena, da jih sprejmemo. Slednje ni vedno enostavno, zato je priporočljivo, da v mladosti ne negujemo samo svojega telesa, ampak (in predvsem) svojo notranjo lepoto. Ta se nikoli ne postara, in če ji posvetimo zadostno pozornost, bo z leti rasla in žarela iz nas.

Tudi radovednost je vrlina, ki staranje zavira oz. nas ohranja “večno mlade”. Eksperimentiranje z, na primer, različnimi kroji oblek, drugačnimi barvami ličil ali novo pričesko, kar lahko spremeni strah pred staranjem v zanimivo doživetje in odkrivanje nove verzije sebe. Ker smo z leti vse manj odvisni od tujega mnenja, lahko v svoji zlati dobi bolj prosto preverjamo, kaj nam ustreza, kaj nas veseli, kaj nam daje užitek in kaj ne. V tem obdobju si lahko podarimo priložnost za vse, kar smo bili prej odlašali – plesne vaje, skok s padalom, tečaj kreativnega pisanja, izpit za motorno koli itd.

Leta prinašajo modrost, zato je pomembno, da mlajši generaciji predamo, kar nas je življenje naučilo. Do mlajših bodimo prijazni in odprti, ne pa zavistni ali nevoščljivi. Ponudimo jim nasvet in preko svojih izkušenj jih pokažimo pravo pot. Obenem pa bodimo odprti za svežino njihovih zamisli in morda prav v njih najdemo motivacijo za pisanje novega poglavja svojega življenja.

Fizične spremembe so neizogibne, to je res. Je pa tudi res, da so naše misli tiste, ki v končni fazi določajo, ali nas bo staranje potrlo ali bomo v njem poiskali radosti, ki nam jih to zlato obdobje prinaša. S tem, ko se naravnamo na misel Jaz zmorem poiskati lepoto v slehernem življenjskem obdobju, začnemo zares uživati, saj za užitek ni nikoli prepozno.

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite