Ko nam na vrtu raste špinača in nimamo več idej, kako jo porabiti, je ta pašta odlična ideja.
Sestavine
- 200 g testenin
- 200 g sveže špinače
- 2 stroka česna
- 2 pesti orehov
- 70 g gorgonzole
- 1 dcl smetane za kuhanje
- sol in poper
- oljčno olje
Postopek
1Špinačo operemo in, če želimo, tudi natrgamo. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja, dodamo špinačo, malo posolimo in popražimo. Zalijemo s pol deci vode in pokrijemo. Podušimo do mehkega, nato odkrijemo in pražimo, da vsa voda povre.
2Testenine skuhamo v slanem kropu. Česen nasekljamo, orehe grobo narežemo in oboje damo v ponev k špinači. Po potrebi prilijemo še malo olja in na hitro popražimo.
3Zalijemo s smetano za kuhanje, popramo po okusu in dodamo odcejene testenine. V ponev nadrobimo gorgonzolo in dodamo zajemalko vode v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešamo in postrežemo.