Hitra in osvežilna poletna sladica, ko nam je prevroče, da bi prižigali pečico, pa bi si vseeno radi privoščili nekaj sladkega.
Sestavine
- 5 navadnih ali grških jogurtov (900 g)
- 200 ml sladke smetane
- sok polovice limone
- 5 žlic sladkorja v prahu
- 50 g želatine fix (dva paketka in pol)
- 1/2 kg borovnic
Postopek
1Jogurt pretresemo v skledo, dodamo limonin sok in med stalnim mešanjem z električno metlico, počasi dodajamo želatino. Smetani dodamo eno žlico sladkorja in jo čvrsto stepemo.
2Jogurt mešamo približno eno minuto, nato vmešamo sladkor v prahu, stepeno sladko smetano in na koncu še borovnice. Nekaj borovic, lahko prihranimo za na vrh.
3Maso prelijemo v manjšo skledo, pokrijemo in damo v hladilnik za vsaj 4 ure ali še bolje čez noč.
Nasvet
4Namesto svežih borovnic lahko uporabimo tudi zmrznjene, ki jih ni potrebno odtajati, samo vmešamo jih v maso.
5Lahko uporabimo tudi želatino v lističih. V tem primeru segrejemo limonin sok in v njem raztopimo lističe, ki smo jih prej namočili v hladni vodi. V limonin sok z želatino počasi vmešamo dve žlici jogurtove mase in nato vse skupaj vmešamo v preostalo maso.