Flambirane palačinke

Znam svetuje

Bi radi pripravili res okusno sladico, pa nimate idej? Poskusite tele palačinke z orehovim nadevom, v omaki iz pomarančnega soka in masla, na koncu pa flambirane z vodko.

Sestavine

Testo

  • 1 jajce
  • 125 g mehke bele moke
  • 100 ml mleka
  • 100 ml radenske
  • 1 žlica sladkorja
  • Ščepec soli

Nadev

  • 250 g mletih orehov
  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 vaniljev sladkor

Omaka

  • 30 g masla
  • 5 žlic sladkorja
  • Naribana lupinica ene neškropljene pomaranče
  • Sok štirih pomaranč
  • 1/2 dl vodke

Postopek

1Iz sestavin z električnim mešalnikom zmešamo gladko testo. Pustimo ga stari pol ure. Spečemo tanke in rahle palačinke. Dovolj je ena za vsakega, ker so nasitne in mrzle niso več tako dobre. 

2Orehe zmešamo s sladkorjem. Smetano segrejemo in polijemo po orehih ter dobro premešamo. Masa ne sme biti pregosta, ampak lepo mazljiva, po potrebi dodamo še malo smetane ali mleka. 

3Z maso namažemo polovico palačinke in jo prepognemo na pol. Če bomo pripravili 4 palačinke jo prepognemo še na polovico, če bomo pripravljali 6 palačink pa na tretjine. Postopek ponovimo z vsemi palačinkami.

4Naredimo karamelo. Maslo raztopimo v večji ponvi in dodamo sladkor. Ko se sladkor stopi in porjavi dodamo sok štirih pomaranč in naribano lupinico. Karamela se bo zaradi temperaturne razlike strdila, zato sok segrevamo in mešamo toliko časa, da se karamela raztopi. 

5V omako položimo nadevane palačinke. 3 minute pokuhamo na eni strani, nato jih obrnemo, pustimo še 3 minute in palačinke po zgornji strani zalivamo s sokom v katerem se kuhajo. Na koncu palačinke polijemo z vodko in prižgemo. Ponev rahlo tresemo in počakamo, da alkohol izhlapi ter ogenj ugasne. 

6Palačinke polijemo s preostankom omake in serviramo vroče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite