Mandarinin džem z jabolki

Znam svetuje

V tem džemu je združenja prijetna kombinacija sezonskih okusov, ki so nam na dosegu roke. Uporabimo seveda le neškropljeno sadje. Pri ponudnikih lokalne hrane ga bomo zagotovo našli.

Sestavine

  • 4 kg mandarin
  • 4-5 jabolk
  • 2-2.5 kg sladkorja
  • 2 dl blagega vinskega kisa

Priprava

1Mandarine operemo in olupimo. Prerežemo jih na pol in odstranimo koščice.

2Jabolka olupimo in naribamo. Skupaj z mandarinami jih damo v lonec, dodamo sladkor in kis ter dobro premešamo in pustimo, da se namakajo.

3Olupke obojnega sadja narežemo na koščke, prelijemo s toliko vode, da so pokriti, in jih kuhamo 10 minut. Ko so olupki skuhani, jih ohladimo pod tekočo hladno vodo, zdrobimo z vilico ter dodamo sadju, ki se še zmeraj namaka v lastnem soku.

4Po dveh urah namakanja in mešanja okusov se lotimo kuhanja marmelade. Na zmernem ognju jo kuhamo približno 40 minut.

5S še vročo marmelado napolnimo vroče, čiste kozarce, ki smo jih prej pol ure sterilizirali v pečici na 100 stopinjah Celzija. Kozarce zapremo, čez noč jih ohladimo zavite v odejo in damo na varno v hladilnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite