Piščančje prsi z indijskimi oreščki

Znam svetuje

Piščanec je prav gotovo sestavina, ki je zelo pogosto na naših mizah, tako zaradi enostavne in hitre priprave, kot tudi zaradi relativno nizkih cen. Okus mu spreminjamo z različnimi začimbami in dodatki. Naš predlog je tale, sestavin je dovolj za 2 osebi.

Sestavine

  • 1 kos piščančjih prsi
  • 1 rdeča paprika
  • 1 manjša čebula
  • 1 korenček
  • 250 g riža
  • 1 dl vroče jušne osnove
  • 100 indijskih oreščkov
  • 5 žlic svetle sojine omake
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • 1 žlička kokosovega sladkorja
  • 5 žlic kokosovega olja
  • 2 žlici ostre moke
  • sol
  • poper
  • sladka paprika v prahu
  • čili v prahu

Postopek

1Indijske oreščke popražimo na ponvi do zlato rjave barve. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje, korenček ostrgamo in narežemo na tanke trakove, prav tako papriko očistimo in narežemo na trakove.

2Piščanca narežemo na manjše kocke, posolimo, začinimo z mleto papriko in povaljamo v moki. Odvečno moko dobro otresemo.

3V ponvi segrejemo 2 žlici kokosovega olja in na njem zlato rumeno ocvremo piščančje koščke. Vzamemo ga iz ponve in dodamo še 2 žlici kokosovega olja, najprej na olju 1 minuto pražimo čebulo, ki jo malo posolimo, dodamo papriko in korenček, začinimo s poprom in sladko papriko, dušimo 5 minut, nato zalijemo z jušno osnovo, če je nimamo pa z vodo. Kuhamo toliko časa, dokler ne izhlapi vsa tekočina.

4Pripravimo še omako, sojino omako zmešamo s kokosovim sladkorjem, eno žlico kokosovega olja, 1 žličko balzamičnega kisa, ščepcem čilija in decilitrom vode.

5Ko voda v zelenjavi izhlapi, dodamo piščanca in popražene indijske oreščke, zalijemo z pripravljeno sojino omako in na hitro pokuhamo, da se okusi lepo prepojijo. Če želimo več omake, dodamo še nekaj žlic sojine omake in nekaj žlic vode. Postrežemo z belim rižem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite