Pečeni bučkini zvitki z ricotto v mletem mesu

Znam svetuje

Odlični bučkini zvitki v kombinaciji z mletim mesom.

Sestavine

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 večji čebuli
  • 3 stroki česna
  • 250 ml paradižnikove omake
  • 4 manjše bučke
  • 500 g ricotte
  • 70 g parmezana
  • sveža zelišča (timijan, majaron, drobnjak, peteršilj)
  • 1 jajce
  • 2 žlici gresa
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Čebulo nasekljamo in popražimo na malo vročega olja, da se razpusti, dodamo nasekljan česen in popražimo toliko, da zadiši. K čebuli dodamo mleto meso, solimo in popramo ter pražimo toliko časa, da se vso meso zapeče, nato zalijemo s paradižnikovo omako in malo pokuhamo.

2Bučke narežemo na tanke rezine, jih nasolimo in damo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno vodo. Pustimo 15 minut, nato jih s papirnatimi brisačkami dobro osušimo.

3V ricotto vmešamo jajce, gres, nariban parmezan in nasekljane začimbe, solimo in popramo po okusu ter premešamo.

4Štiri rezine bučk zložimo eno zraven druge (tako da se malo prekrivajo), na njih damo nadev in zavijemo v rolico. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin.

5V pekač damo mleto meso in vanj položimo bučkine zavitke. Po želji potresemo s še malo naribanega parmezana, damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C in pečemo 30 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite