Hren

Znam svetuje

Kako pripravimo hren? Na veliko različnih načinov.

Hren s sladko smetano

Sestavine

  • 2 dcl sladke smetane
  • 4 žlice naribanega hrena
  • par kapljic limoninega soka
  • malo soli

Priprava

Hrenu odstranimo povrhnjico in ga na drobno naribamo. Takoj mu dodamo limonin sok, da ne počrni. Posolimo. Stepemo sladko smetano in jo primešamo hrenovemu pripravku.

Hren s kislo smetano

Sestavine

  • 2 dcl kisle smetane
  • 50 g naribanega hrena
  • sol, po želji lahko dodate malo začimbne mešanice curry (kari)

Priprava

Sestavine zmešamo in zmes pustimo v hladilniku približno eno uro, da se ohladi.

Hren z jajci

Sestavine

  • 3 trdo kuhana jajca
  • srednjo korenino hrena
  • sol
  • kis ali belo vino po okusu
  • poper

Priprava

Hren in jajca naribamo, primešamo izbrane dodatke in sol ter dobro premešamo. Dodamo lahko tudi gorčico in sladkor.

Hren z jabolki

Sestavine

  • 100 g naribanega hrena
  • 150 g naribanih jabolk (blaga mešanica)
  • sladkor
  • sol
  • sončnično olje
  • limonin sok

Priprava

Naribanemu hrenu takoj dodamo par kapljic limoninega soka. Primešamo še naribana jabolka in ostale izbrane sestavine.

Topla hrenova omaka

Sestavine

  • kos starega kruha
  • 1 dcl goveje juhe
  • 1-2 žlici naribanega hrena

Priprava

V manjšo posodo nadrobimo kruh, zalijemo z juho in kuhamo toliko, da se kruh razpusti. Dodamo hren in dobro premešamo. Malo naj povre, a ne preveč, da hren ne izgubi vse ostrine. Po potrebi dodamo še nekaj juhe, da dobimo lepo omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite