Jogurtova poletna torta

Znam svetuje

Zakaj poletna? Ker želimo uživati v slastni torti brez peke, hkrati pa ne ogrevati svojega doma v vročih poletnih dneh.

Kombinacija hrustljavega piškotnega dna in kremaste jogurtove plasti bo navdušila vaše brbončice. Pripravite se, da razvajate svoje okusne popke s to preprosto in okusno poletno sladico. In najboljše od vsega, potrebujete le okrogel pekač s premerom 26 cm!

Sestavine za jogurtovo poletno torto

  • 400 g maslenih piškotov
  • 540 g navadnega čvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 100 ml mleka
  • 50 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 lističev želatine
  • sok ene limone

Postopek

1Piškote zmeljemo v drobtine in jih enakomerno razporedimo po dnu pekača. Maslo stopimo in s stopljenim maslom in mlekom namočimo piškotne drobtine, malo pregnetemo, da se dobro prepojijo in z rokami oblikujemo dno sladice.

2Pekač postavimo za pol ure v hladilnik.

3Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Pazite, da se bodo lističi popolnoma stopili.

4Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi.

5Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Smetano enakomerno vmešamo v ohlajeno jogurtovo maso in vse skupaj razporedimo po piškotni osnovi.

6Jogurtova poletna torta naj gre za 4 ure v hladilnik ali 1 uro v zamrzovalnik.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite