Brancin v soli s stepenimi beljaki

Znam svetuje

Čudovito sočno pečen brancin v skorjici iz soli in beljakov, postrežen s solato, je res enkratno kosilo.

Sestavine

  • 1 brancin težek 1,5 kg
  • 2 žlici svežega timijana
  • 4 beljaki
  • 350 g morske soli

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Očiščenega brancina odznotraj in odzunaj dobro operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami.

2Timijan nadevamo v trup brancina. Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo sol in dobro premešamo.

3Pekač, dovolj velik, da vanj postavimo ribo, obložimo s peki papirjem. Po dnu razporedimo tretjino beljakov, na vrh položimo brancina in z žlico razporedimo beljakov sneg po ribi, da je cela pokrita.

4Pečemo 35 minut. Slano skorjo previdno razlomimo in zavržemo. Brancinu olupimo kožo in postrežemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite