Brancin v soli s stepenimi beljaki

Znam svetuje

Čudovito sočno pečen brancin v skorjici iz soli in beljakov, postrežen s solato, je res enkratno kosilo.

Sestavine

  • 1 brancin težek 1,5 kg
  • 2 žlici svežega timijana
  • 4 beljaki
  • 350 g morske soli

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Očiščenega brancina odznotraj in odzunaj dobro operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami.

2Timijan nadevamo v trup brancina. Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo sol in dobro premešamo.

3Pekač, dovolj velik, da vanj postavimo ribo, obložimo s peki papirjem. Po dnu razporedimo tretjino beljakov, na vrh položimo brancina in z žlico razporedimo beljakov sneg po ribi, da je cela pokrita.

4Pečemo 35 minut. Slano skorjo previdno razlomimo in zavržemo. Brancinu olupimo kožo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite