Jogurtovo pecivo s slivami in rumom vas popelje v ฤaroben svet okusov in vonjev! ฤe ste ljubitelj peciv, ki se kar topijo v ustih, ter slastnih sliv, ki vas popeljejo v poletno razpoloลพenje, ste priลกli na pravo mesto.
Sestavine za jogurtovo pecivo s slivami
- 20 sliv
- 250 g moke
- 140 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 1 navadni jogurt
- 100 g masla ali 1 dcl navadnega olja
- 1/2 pecilnega praลกka
- ลกฤepec soli
- 2 ลพlici ruma
- 1 dcl mleka
Postopek
1Slive operemo, razpolovimo in odstranimo koลกฤico. Loฤimo rumenjake in beljake. Rumenjake in oba sladkorja penasto vmeลกamo, beljake s ลกฤepcem soli stepemo v trd sneg.
2V stepene rumenjake dodamo jogurt, stopljeno maslo, mleko in rum ter na hitro premeลกamo. Moko zmeลกamo s pecilnim praลกkom in jo med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo v zmes. Beljake na koncu z lopatko poฤasi vmeลกamo v testo.
3Testo prelijemo v pomaลกฤen pekaฤ in nanj polagamo slive, obrnjene navzgor. Peฤico segrejemo na 180ยฐC in pecivo peฤemo pribliลพno 30 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem (ฤe se nanj testo ne prime, je pecivo peฤeno) in po potrebi peko podaljลกamo.
Nasvet
Namesto masla lahko uporabimo navadno olje, vendar je zaradi masla okus biskvita boljลกi, njegova tekstura pa bolj puhasta.