Jogurtovo pecivo s slivami in rumom

Znam svetuje

Jogurtovo pecivo s slivami in rumom vas popelje v ฤaroben svet okusov in vonjev! ฤŒe ste ljubitelj peciv, ki se kar topijo v ustih, ter slastnih sliv, ki vas popeljejo v poletno razpoloลพenje, ste priลกli na pravo mesto.

Sestavine za jogurtovo pecivo s slivami

  • 20 sliv
  • 250 g moke
  • 140 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 1 navadni jogurt
  • 100 g masla ali 1 dcl navadnega olja
  • 1/2 pecilnega praลกka
  • ลกฤepec soli
  • 2 ลพlici ruma
  • 1 dcl mleka

Postopek

1Slive operemo, razpolovimo in odstranimo koลกฤico. Loฤimo rumenjake in beljake. Rumenjake in oba sladkorja penasto vmeลกamo, beljake s ลกฤepcem soli stepemo v trd sneg.

2V stepene rumenjake dodamo jogurt, stopljeno maslo, mleko in rum ter na hitro premeลกamo. Moko zmeลกamo s pecilnim praลกkom in jo med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo v zmes. Beljake na koncu z lopatko poฤasi vmeลกamo v testo.

3Testo prelijemo v pomaลกฤen pekaฤ in nanj polagamo slive, obrnjene navzgor. Peฤico segrejemo na 180ยฐC in pecivo peฤemo pribliลพno 30 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem (ฤe se nanj testo ne prime, je pecivo peฤeno) in po potrebi peko podaljลกamo.

Nasvet

Namesto masla lahko uporabimo navadno olje, vendar je zaradi masla okus biskvita boljลกi, njegova tekstura pa bolj puhasta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite