Kozice s česnom in čilijem

Znam svetuje

Za malo drugačno, pa še vedno zelo okusno predjed, lahko pripravimo kozice s česnom in čilijem. Sama priprava nam bo vzela približno 15 minut časa, postrežemo z limono, majonezo ali samo svežo sezonsko solato.

Sestavine

  • 1/2 kg kozic
  • 3 stroki česna
  • 1 svež čili
  • 0,5 dl dobrega, domačega oljčnega olja
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Kozice očistimo, olupimo in z ostrim nožem odstranimo temno črevesno nit.

2Česen nasekljamo, čiliju odstranimo semena in bele dele in ga narežemo na majhne koščke.

3Na srednji temperaturi v večji ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo najprej česen čez minuto pa še čili. Cvremo minutko ali dve, da se olje aromatizira.

4V ponev damo še očiščene kozice, potresemo s peteršiljem in pražimo 3-4 minute na obeh straneh. Kozic ne smemo prekuhati, saj bodo sicer trde in brez pravega okusa. Tik pred koncem dodamo še sol in, če želimo, tudi malo popra.

5Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite