Iščete vrhunski recept za pečene paprike polnjene s sirom? Ta fensi različica združuje kremasto rikoto, slano feto in aromatična zelišča v popolno harmonijo okusov. Idealno za piknike, poletne veČerje ali kot lahka predjed. Preverite, kako jih pripraviti in navdušite vse.
Sestavine za pečene paprike polnjene s sirom
- 6 srednje velikih rdečih paprik
- 150 g rikote
- 100 g fete
- 50 g naribanega parmezana
- 1 žlica drobno sesekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica drobno sesekljanega drobnjaka
- 1 strok česna (drobno sesekljan)
- 2 žlici oljčnega olja
- svež mlet poper po okusu
Postopek
1Paprike operite in jih po dolžini prerežite na pol. Odstranite semenje in beli notranji del.
2V skledi zmešajte rikoto, nadrobljeno feto, parmezan, peteršilj, drobnjak, sesekljan česen, oljčno olje in svež poper. Dobro premešajte, da dobite enotno maso.
3Paprike napolnite s sirovo maso.
4Položite jih na segret žar (ali pečico pri 200 °C) in pecite približno 10–15 minut, dokler se sir ne zapeče in paprika rahlo omehča.
5Pečene paprike prestavite na servirni krožnik. Pokapajte jih s še malo oljčnega olja in potresite s svežimi zelišči.
Nasveti za popolne pečene paprike
- Izberite sladke rdeče paprike za najboljši okus.
- Po želji lahko nadev obogatite s sesekljanimi oreščki ali suhimi paradižniki.
- Odlična ideja je tudi rahlo pokapljati s pestom pred serviranjem.
Pogosta vprašanja
Ali lahko uporabim tudi rumene ali oranžne paprike? Seveda! Različne barve paprik dodajo še več privla privla\u010nosti in raznolikosti.
S katerimi siri lahko eksperimentiram? Odlična izbira so tudi kozji sir, mocarela ali kremni sir.
Kako vem, da so paprike pečene? Ko se robovi rahlo zapečejo, sir pa lepo zlato obarva, so paprike pripravljene.