Lotus torta brez peke – hitro in božansko dobra

Znam svetuje

Lotus torta brez peke je popolna sladica za vse ljubitelje znamenitih karamelnih piškotov. Priprava je enostavna, brez uporabe pečice, okus pa bo navdušil tako goste kot domače.

S kombinacijo kremnega sira, Lotus namaza in hrustljave piškotne podlage boste ustvarili pravo sladko razvajanje.

Sestavine za Lotus torto brez peke

Podlaga

  • 250 g piškotov Lotus Biscoff
  • 100 g stopljenega masla

Krema

  • 400 ml sladke smetane za stepanje
  • 250 g kremnega sira (npr. Philadelphia ali mascarpone)
  • 200 g Lotus namaza (Biscoff spread)
  • 1 vanilin sladkor (ali 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta)

Preliv

  • 150 g Lotus namaza
  • 2–3 žlice sladke smetane (po potrebi, da se omaka zmehča)

Dekoracija

  • Mleti ali celi Lotus piškoti (za posip in okras)

Postopek

1Piškote zmeljite v sekljalniku ali jih ročno zdrobite v drobtine.

2Združite jih s stopljenim maslom in premešajte, da dobite enotno, peskasto zmes.

3Zmes enakomerno razporedite in pritisnite na dno tortnega modela (premer 20–24 cm). Postavite v hladilnik za najmanj 30 minut, da se podlaga učvrsti.

4Sladko smetano stepite do čvrstega šlaga. V drugi posodi zmešajte kremni sir, Lotus namaz in vanilin sladkor, da dobite gladko kremo. Nato s spatulo nežno vmešajte stepeno smetano in pazite, da ohranite zračnost.

5Pripravljeno kremo razporedite po ohlajeni podlagi in lepo poravnajte. Torto postavite v hladilnik za najmanj 3 do 4 ure, idealno čez noč.

6Lotus namaz zmešajte z nekaj žlicami sladke smetane in rahlo segrejte (npr. v mikrovalovni pečici 10–15 sekund), da postane tekoč. Nato ga prelijte po strjeni kremi in enakomerno razporedite.

7Torto poljubno okrasite z mletimi ali celimi Lotus piškoti, stepeno smetano ali čokoladnimi dekoracijami. Postrezite ohlajeno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite