Piščančja jetrna pašteta – kremast in okusen namaz

Znam svetuje

Odkrijte, kako pripraviti popolno domačo piščančjo pašteto, ki je idealna za zajtrk, malico ali posebne priložnosti. S prefinjenim okusom viskija ali konjaka bo navdušila vsakega gurmana. Enostaven recept za vse ljubitelje domačih namazov!

Sestavine za piščančjo pašteto

  • 500 g očiščenih piščančjih jeter
  • 1 srednje velika čebula
  • 150 g masla (razdeljeno)
  • 2 žlici viskija ali konjaka
  • sol po okusu
  • črni poper v zrnu
  • malo mletega pimenta
  • 1 strok česna
  • 1 žlička sesekljanega majarona
  • nekaj kapljic limoninega soka

Postopek

1Čebulo in česen drobno sesekljajte. V ponvi stopite 100 g masla. Dodajte čebulo in česen ter ju pražite 5–10 minut na nizkem ognju, dokler čebula ne postane mehka. Pazite, da se ne obarva.

2Jetrca temeljito očistite, sperite s hladno vodo in osušite s papirnato brisačo. Dodajte jih v ponev k čebuli. Posujte s soljo, mletim pimentom in sesekljanim majaronom. Na hitro jih prepražite, da zunaj porjavijo, znotraj pa ostanejo rahlo rožnata.

3Ponev odstavite z ognja in jetrca pokapljajte z limoninim sokom, viskijem ali konjakom. Dodajte sveže mlet črni poper in vse skupaj premešajte. Jetrca gladko zmiksajte v multipraktiku. Če želite še bolj fino teksturo, jih pretlačite skozi gosto cedilo.

4Pašteto prenesite v skledico ali v čist kozarec za vlaganje. Površino zgladite. Preostalo maslo segrejte, da se speni. Po treh minutah ohlajanja odstranite pene in rumeni del masla prelijte po vrhu paštete. Posodico pokrijte s prozorno folijo in pašteto postavite v hladilnik za 1–2 uri, da se dobro strdi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite