Odkrijte, kako pripraviti popolno domačo piščančjo pašteto, ki je idealna za zajtrk, malico ali posebne priložnosti. S prefinjenim okusom viskija ali konjaka bo navdušila vsakega gurmana. Enostaven recept za vse ljubitelje domačih namazov!
Sestavine za piščančjo pašteto
- 500 g očiščenih piščančjih jeter
- 1 srednje velika čebula
- 150 g masla (razdeljeno)
- 2 žlici viskija ali konjaka
- sol po okusu
- črni poper v zrnu
- malo mletega pimenta
- 1 strok česna
- 1 žlička sesekljanega majarona
- nekaj kapljic limoninega soka
Postopek
1Čebulo in česen drobno sesekljajte. V ponvi stopite 100 g masla. Dodajte čebulo in česen ter ju pražite 5–10 minut na nizkem ognju, dokler čebula ne postane mehka. Pazite, da se ne obarva.
2Jetrca temeljito očistite, sperite s hladno vodo in osušite s papirnato brisačo. Dodajte jih v ponev k čebuli. Posujte s soljo, mletim pimentom in sesekljanim majaronom. Na hitro jih prepražite, da zunaj porjavijo, znotraj pa ostanejo rahlo rožnata.
3Ponev odstavite z ognja in jetrca pokapljajte z limoninim sokom, viskijem ali konjakom. Dodajte sveže mlet črni poper in vse skupaj premešajte. Jetrca gladko zmiksajte v multipraktiku. Če želite še bolj fino teksturo, jih pretlačite skozi gosto cedilo.
4Pašteto prenesite v skledico ali v čist kozarec za vlaganje. Površino zgladite. Preostalo maslo segrejte, da se speni. Po treh minutah ohlajanja odstranite pene in rumeni del masla prelijte po vrhu paštete. Posodico pokrijte s prozorno folijo in pašteto postavite v hladilnik za 1–2 uri, da se dobro strdi.