Če iščete preprost, a izjemno razkošen sladki recept, je ta čokoladni tart brez peke popolna izbira. Sestavljen je iz hrustljave podlage iz mletih keksov, bogatega čokoladnega nadeva z mandlji in osvežilne dekoracije, ki lahko vključuje sadje, naribano čokolado ali mandljeve lističe.
Kombinacija kremaste teksture in čudovitega okusa čokolade naredi ta tart idealno sladico za posebne priložnosti ali preprosto razvajanje. Poleg tega ne potrebujete pečice – le nekaj preprostih korakov in hladilnik!
Sestavine za razkošni čokoladni tart z mandlji brez pečenja
Za podlago
- 250 g mletih keksov (npr. Digestive ali Plazma)
- 100 g stopljenega masla
- 2 žlici kakavovega prahu
Za čokoladni nadev
- 200 g temne čokolade (70 % kakava)
- 100 g mlečne čokolade
- 200 ml sladke smetane
- 50 g masla
- 50 g mletih mandljev (ali lešnikov, po želji)
Za dekoracijo
- mandljevi lističi
- naribana čokolada ali sadje (npr. maline ali jagode)
Postopek
1V posodi zmešajte mlete kekse, kakavov prah in stopljeno maslo. Mešajte, dokler ne dobite enotne mase, podobne mokremu pesku. Maso enakomerno vtisnite v model za tart (premera 24–26 cm) in jo z rokami ali dnom kozarca dobro potlačite, da postane kompaktna in ravna
Model postavite v hladilnik za 30 minut, da se podlaga strdi.
2Nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopite temno in mlečno čokolado skupaj z maslom in sladko smetano. Mešajte, dokler ne dobite gladke in sijoče mase. Dodajte mlete mandlje (ali lešnike) in dobro premešajte.
3Ohlajeno podlago vzemite iz hladilnika in nanjo prelijte pripravljen čokoladni nadev.
Površino poravnajte in tart vrnite v hladilnik za najmanj 4 ure (najbolje čez noč), da se nadev popolnoma strdi.
4Tart po želji okrasite z mandljevimi lističi, naribano čokolado ali jagodičevjem (npr. malinami ali jagodami).