Čičerikini sendviči

Znam svetuje

Recept za testo za sendvič iz čičerike je preprost in vsebuje le nekaj osnovnih sestavin.

Sestavine za sendviče s čičeriko

• 1 skodelica čičerikine moke
• 1 skodelica vode
• 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
• 1/2 čajne žličke soli
• 1/2 čajne žličke pecilnega praška (neobvezno, za rahlejše testo)
• začimbe po okusu (npr. kumina, česen v prahu, rožmarin)

Postopek

1V srednje veliki skledi zmešajte čičerikino moko, sol in pecilni prašek (če ga uporabljate). Počasi dodajte vodo in ekstra deviško olivno olje ter mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi brez grudic. Testo naj bo nekoliko tekoče, podobno kot zmes za palačinke.

2Zmes pustite počivati približno 10–15 minut. To omogoči, da moka absorbira vodo in testo postane nekoliko bolj homogeno.

3Segrejte ponev na srednje močnem ognju in jo premažite z malo olja. Ko je ponev vroča, vlijte majhno količino testa in ga enakomerno razporedite po ponvi, da dobite okroglo, tanko plast (kot za palačinko). Pecite 2–3 minute na eni strani, nato obrnite in pecite še 1–2 minuti na drugi strani, dokler ni testo zlato rjavo in pečeno do konca.

4Pečene “sendvič kruhke” pustite, da se rahlo ohladijo, nato jih uporabite kot osnovo za sendvič. Lahko jih napolnite z vašimi najljubšimi sestavinami, kot so zelenjava, meso, sir ali namazi.

Nasvet

Pečene čičerikine kruhke lahko shranite v nepredušni posodi v hladilniku do 2 dni. Pred uporabo jih na hitro pogrejte na ponvi ali v mikrovalovni pečici.

To testo iz čičerikine moke je vsestransko, brezglutensko in bogato s proteini, zato je odlična izbira za zdrav sendvič.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite