Klapavice na buzaro

Znam svetuje

Pripravite se na kulinarično potovanje z našim receptom za klapavice na buzaro, kjer glavno vlogo igra paradižnikova mezga Istrijanka. Ta posebna mezga dodaja jedi bogat okus, ki vas bo spomnil na tople poletne večere in vonj po morju.

Klapavice na buzaro so enostavna, a izjemno okusna jed, ki jo lahko pripravite hitro in brez zapletenih postopkov. Sledite našim preprostim korakom in uživajte v svežini morskih školjk, obogatenih z aromatičnim česnom, svežim peteršiljem in kakovostno paradižnikovo mezgo.

Sestavine za klapavice na buzaro

  • 4 žlice olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • 1,5 kg svežih klapavic (pedoči)
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • 315 g mezge Istrijanko
  • 1/4 šopka svežega peteršilja

Postopek

1Školjke najprej preberemo, očistimo in operemo. Poškodovane in odprte školjke, ki se ob dotiku ne zaprejo, takoj zavržemo. Preostale školjke pod tekočo vodo temeljito očistimo in namočimo v mrzlo vodo, da se izloči nečistoča.

2Česen olupimo ter drobno sesekljamo. Peteršilj oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo.

3V loncu segrejemo olivno olje in dodamo česen. Prepražimo ga za minuto ali dve, nato dodamo školjke. Zalijemo z vinom, pomešamo in pokrijemo s pokrovko. Dušimo toliko časa, da se školjke odprejo. Ko se školjke odprejo, dodamo paradižnikovo mezgo Istrijanko in vse skupaj še malo podušimo.

4Proti koncu dodamo peteršilj, da zadiši. Klapavice na buzaro postrežemo s svežim kruhom ali dodamo testenine.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite