Klapavice na buzaro

Znam svetuje

Pripravite se na kulinariฤno potovanje z naลกim receptom za klapavice na buzaro, kjer glavno vlogo igra paradiลพnikova mezga Istrijanka. Ta posebna mezga dodaja jedi bogat okus, ki vas bo spomnil na tople poletne veฤere in vonj po morju.

Klapavice na buzaro so enostavna, a izjemno okusna jed, ki jo lahko pripravite hitro in brez zapletenih postopkov. Sledite naลกim preprostim korakom in uลพivajte v sveลพini morskih ลกkoljk, obogatenih z aromatiฤnim ฤesnom, sveลพim peterลกiljem in kakovostno paradiลพnikovo mezgo.

Sestavine za klapavice na buzaro

  • 4 ลพlice olivnega olja
  • 4 stroki ฤesna
  • 1,5 kg sveลพih klapavic (pedoฤi)
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • 315 g mezge Istrijanko
  • 1/4 ลกopka sveลพega peterลกilja

Postopek

1ล koljke najprej preberemo, oฤistimo in operemo. Poลกkodovane in odprte ลกkoljke, ki se ob dotiku ne zaprejo, takoj zavrลพemo. Preostale ลกkoljke pod tekoฤo vodo temeljito oฤistimo in namoฤimo v mrzlo vodo, da se izloฤi neฤistoฤa.

2ฤŒesen olupimo ter drobno sesekljamo. Peterลกilj oplaknemo pod tekoฤo vodo, dobro otresemo in sesekljamo.

3V loncu segrejemo olivno olje in dodamo ฤesen. Prepraลพimo ga za minuto ali dve, nato dodamo ลกkoljke. Zalijemo z vinom, pomeลกamo in pokrijemo s pokrovko. Duลกimo toliko ฤasa, da se ลกkoljke odprejo. Ko se ลกkoljke odprejo, dodamo paradiลพnikovo mezgo Istrijanko in vse skupaj ลกe malo poduลกimo.

4Proti koncu dodamo peterลกilj, da zadiลกi. Klapavice na buzaro postreลพemo s sveลพim kruhom ali dodamo testenine.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite