Hladna kumarična juha

Znam svetuje

Ta jed izvira iz Bolgarije, kjer je poimenovana tarator. Postreže se hladna, v poletni vročini ter je zaradi jogurta in kumar zelo osvežilna.

Sestavine

  • 2 kumari
  • 2 jogurta
  • 1 strok česna
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 dcl hladne vode
  • 1 žlica olivnega olja
  • svež koper
  • sol po okusu
  • pest orehov

Postopek

1Česen in koper drobno nasekljamo, orehe nasekljamo na manjše koščke. Kumari operemo in narežemo na manjše rezine ali koščke. Če želimo, lahko kumare tudi olupimo in jim odstranimo semena.

2V skledo damo jogurt, limonin sok, oljčno olje, sol in vodo in dobro premešamo. Če uporabimo tekoči jogurt, količino vode malo zmanjšamo.

3V skledo z jogurtom damo narezane kumare, česen, koper in orehe, po okusu še malo posolimo in dobro premešamo. Preden jed postrežemo, jo damo v hladilnik za vsaj eno uro.

Nasvet

4Če želimo hitrejšo različico, lahko vse sestavine damo v blender in zmiksamo do gladkega. Prelijemo v skledo in damo v hladilnik, da se ohladi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite