Hitro pripravljena omaka, ki se izvrstno poda k domačim ajdovim rezancem.
Sestavine
- 400 g ajdovih testenin
- 300 g svežih šampinjonov
- 1 čebula
- 2 strok česna
- 1/2 dcl belega vina
- 40 g masla
- 60 g sveže naribanega parmezana
- jušna osnova
- sol in poper
- oljčno olje
Postopek
1Čebulo drobno nasekljamo in jo v ponvi na vročem oljčnem olju pražimo toliko časa, da se razpusti. Česen olupimo in stisnemo v čebulo, popražimo samo toliko, da zadiši.
2Šampinjone očistimo, narežemo in dodamo v ponev k čebuli. Popražimo, zalijemo z belim vinom, premešamo in počakamo, da vino izpari. Nato gobe zalijemo z jušno osnovo (če je nimamo, lahko v vodi raztopimo malo goveje kocke), da so pokrite, solimo, popramo in še malo podušimo.
3Ajdove testenine skuhamo in jih vmešamo v omako, hkrati s testeninami vmešamo tudi maslo in parmezan, da se naredi kremasta omaka. Če je omaka pregosta, lahko dodamo malo vode, v kateri so se kuhale testenine.
Nasvet
Ajdove testenine lahko kupite ali pa jih pripravite po našem receptu za domače ajdove rezance, ki jih najdete pod zavihkom testenine in rižote. Seveda pa lahko uporabite tudi katerekoli druge testenine.
Če niste ljubitelj belega vina v hrani, ga lahko izpustite in gobe takoj zalijete z jušno osnovo.