Nekaj svežih, mladih zelišč v kombinaciji s skuto nam obljublja izvirnost okusov.
Sestavine
Za testo
- 2 jajci
- 250 ml navadnega jogurta
- 250 g moke
- 1 kavna žlička bikarbone
Za nadev
- 200 g sveže skute
- 200 g listov koprive
- 100 g listov kislice (ali mlade čebule)
- sol
Postopek
Priprava nadeva
1Zelišča očistimo, operemo in blanširamo. Zatem jih na drobno narežemo in ohladimo.
2V skledo damo skuto, primešamo ji zelišča in solimo.
Priprava testa
3V skledo damo jogurt in sodo bikarbono, premešamo in pustimo počivati 5 minut. Dodamo jajca in moko ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
4Vzamemo majhen pekač ter na peki papir vlijemo polovico mase. Dodamo pripravljen nadev ter prelijemo s preostalo polovico mase.
5Pekač damo v pečico, segreto na 180-200 °C in pečemo približno 30 minut. Ohlajeno pogačo zrežemo na kose in postrežemo.