Vaniljeva krema

Znam svetuje

Doma narejeno vaniljevo kremo lahko uporabimo za krofe, kremne rezine, ลกarloto, princeske. Lahko jo ponudimo k ฤokoladnemu sufleju, ali k maslenim buhteljnom. Povsod paลกe.

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev strok
  • 60 g sladkorja
  • 4 rumenjaki
  • 1 ลพlica koruznega ลกkroba
  • ลกฤepec soli

Postopek

1V kozici dobro razลพvrkljamo jajca s smetano. Strok vanilje prereลพemo na polovico in z noลพevo konico postrgamo semena in jih skupaj s strokom dodamo v kozico.

2Dodamo ลกe sladkor, ลกkrob in ลกฤepec soli, dobro premeลกamo, da nastane homogena zmes. Pristavimo na ogenj in ob stalnem meลกanju, pazite, da se ne prime na dno, kuhamo toliko ฤasa, da zmes zavre.

3Zmanjลกamo ogenj in odstranimo vaniljev strok, ob stalnem meลกanju kuhamo ลกe 2 minuti, da se krema zgosti. Kremo prelijemo v skledo in jo na dotik pokrijemo s kuhinjsko folijo, da med hlajenjem na omaki ne nastane skorjica. Shranimo jo v hladilniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite