Krompirjevi njoki z bučno omako

Znam svetuje

Priprava krompirjevih njokov je pravo kulinarično doživetje, ki ga lahko še dodatno obogatimo z okusno in kremasto bučno omako. To jed združuje nežnost krompirjevih njokov s sladko noto buče, ustvarjajoč popolno simfonijo okusov na vašem krožniku.

S tem preprostim receptom boste v nekaj korakih ustvarili jed, ki bo brez dvoma zadovoljila vaš okus. Ne le okusna, ampak tudi vizualno privlačna jed, primerna za posebne priložnosti ali pa zgolj za razvajanje vaših najdražjih.

Pridružite se nam in odkrijte, kako lahko s preprostimi sestavinami in na enostaven način ustvarite izjemno okusen obrok.

Sestavine za krompirjeve njoke z bučno omako

  • 700 g krompirja (olupljenega in narezanega na kose)
  • 250 g ostre moke
  • 1 jajce
  • sol po okusu

Postopek

1 Krompir kuhajte v slani vodi, dokler ne postane mehak. Ko je kuhan, odcedite vodo in pustite, da se krompir ohladi.

2 Krompir pretlačite v pire in ohlajenemu dodajte moko ter jajce. Solite po okusu. Nežno zgnetite testo, da dobite gladko konsistenco. Ne gnetite ga predolgo, ker dlje kot ga boste gnetli, več moke boste potrebovali in njoki lahko postanejo trdi.

3 Na pomokani površini oblikujte valj iz testa in nato narežite majhne koščke, ki jih oblikujte v njoke.

4 Njoke skuhajte v slani vodi. Ko plavajo na vrhu, so gotovi. To običajno traja približno 2-4 minute.

5 Medtem ko kuhate njoke, se lahko pripravite na omako.

Sestavine za bučno omako

  • 500 g buče (npr. hokaido), olupljene in narezane na kose
  • 1 čebula, sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 2 žlici oljčno olja
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove
  • 100 ml smetane za kuhanje (po želji)
  • sol, poper in muškatni orešček po okusu
  • sveža bazilika ali peteršilj (za okrasitev)

Postopek

1 Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje v ponvi. Dodajte čebulo in česen ter pražite, dokler se ne zmehčata. Dodajte narezano bučo in pražite še pet minut.

2 Dodajte zelenjavno jušno osnovo ter kuhajte, dokler buča ni popolnoma mehka.

3 S paličnim mešalnikom zmešajte bučo v gladko omako. Dodajte smetano za kuhanje in začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom po okusu.

4 Njoke odcedite in jih servirajte na krožnikih. Prelijte jih z bučno omako in okrasite s svežo baziliko ali peteršiljem.

Uživajte v tej okusni kombinaciji krompirjevih njokov z bogato in kremasto bučno omako!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite