Zapečene testenine s šunko in sirom

Znam svetuje

Pripravite se na kulinarično razvajanje z enostavnim, a okusnim receptom za zapečene testenine s šunko in sirom.

Vabimo vas na kulinarično popotovanje, kjer se preprosti in okusni sestavni deli združijo v slastno harmonijo. Tokrat odkrivamo skrivnosti zapečenih testenin s šunko in sirom – jedi, ki nas popelje nazaj k udobnim trenutkom ob družinskem kosilu. Okusno kremaste testenine, sočna šunka in sir, stopljen v zlatorjavi skorji, tvorijo neustavljivo kombinacijo okusov.

Uživajte v tej okusni jedi zapečenih testenin, ki bo zagotovo navdušila vaše goste in napolnila vaš dom s čudovitim vonjem.

Sledite korakom in pričarajte okusno domačo pojedino.

Sestavine za zapečene testenine s šunko in sirom

  • 400 g testenin (izberite svojo najljubšo vrsto)
  • 200 g šunke, narezane na kocke
  • 200 g naribanega sira (npr. gauda ali ementaler)
  • 2 žlici masla (približno 28 g)
  • 2 žlici moke (približno 16 g)
  • približno 480 ml mleka
  • sol, poper, muškatni orešček po okusu
  • parmezan za posipanje (po želji)
  • peteršilj, sesekljan, za okras

Postopek

1 Testenine skuhajte al dente v osoljeni vodi.

2 V manjši kozici stopite maslo. Dodajte moko in mešajte, da dobite svetlo rumeno pasto. Postopoma vmešajte mleko, da dobite gladko bešamel omako. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

3 V veliki skledi zmešajte kuhane testenine, kocke šunke in polovico naribanega sira. Dodajte bešamel omako in previdno premešajte.

4 Testenine prenesite v namazan pekač. Potresite preostali naribani sir po vrhu. Po želji lahko dodate še nekaj naribanega parmezana.

5 Pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 20-25 minut ali dokler ne dobite zlato rjave skorje.

6 Po pečenju potresite s sesekljanim peteršiljem in postrezite še vroče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite