Okusna in osvežilna poletna pašta, ki jo lahko uživate samostojno ali kot prilogo k mesnim ali zelenjavnim jedem. Uživajte v lahki in okusni kombinaciji!
Sestavine
- 250 g testenin (npr. špageti ali penne)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 stroka česna, sesekljana
- 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
- 1 rdeča paprika, narezana na trakove
- 1 rumena paprika, narezana na trakove
- 1 skodelica češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
- 1 skodelica sveže rukole ali špinače
- sok 1 limone
- sol in poper po okusu
- parmezan (po želji) za posipanje
Postopek
1V večji lonec zavrite vodo za testenine. Dodajte sol po okusu in kuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži. Ko so testenine kuhane al dente, jih odcedite.
2Medtem v večji ponvi segrejte olivno olje na srednji vročini. Dodajte sesekljan česen, narezano čebulo in papriko. Pražite približno 5 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.
3Dodajte prepolovljene češnjeve paradižnike in pražite še 2-3 minute, da se rahlo zmehčajo.
Vrnite kuhane testenine nazaj v lonec. Dodajte praženo zelenjavo in rukolo ali špinačo.
4Prelijte sok limone in premešajte, da se sestavine dobro premešajo. Začinite s soljo in poprom po okusu. Po želji lahko dodate tudi malo naribanega parmezana za dodaten okus.
Testenine postrezite tople ali hladne, odvisno od vaših želja.