Poletna pašta

Znam svetuje

Okusna in osvežilna poletna pašta, ki jo lahko uživate samostojno ali kot prilogo k mesnim ali zelenjavnim jedem. Uživajte v lahki in okusni kombinaciji!

Sestavine

  • 250 g testenin (npr. špageti ali penne)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
  • 1 rdeča paprika, narezana na trakove
  • 1 rumena paprika, narezana na trakove
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
  • 1 skodelica sveže rukole ali špinače
  • sok 1 limone
  • sol in poper po okusu
  • parmezan (po želji) za posipanje

Postopek

1V večji lonec zavrite vodo za testenine. Dodajte sol po okusu in kuhajte testenine v skladu z navodili na embalaži. Ko so testenine kuhane al dente, jih odcedite.

2Medtem v večji ponvi segrejte olivno olje na srednji vročini. Dodajte sesekljan česen, narezano čebulo in papriko. Pražite približno 5 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.

3Dodajte prepolovljene češnjeve paradižnike in pražite še 2-3 minute, da se rahlo zmehčajo.
Vrnite kuhane testenine nazaj v lonec. Dodajte praženo zelenjavo in rukolo ali špinačo.

4Prelijte sok limone in premešajte, da se sestavine dobro premešajo. Začinite s soljo in poprom po okusu. Po želji lahko dodate tudi malo naribanega parmezana za dodaten okus.

Testenine postrezite tople ali hladne, odvisno od vaših želja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite