Goveji zrezki s porom

Znam svetuje

Za pripravo teh zrezkov je resda potrebno nekaj časa, je pa sam postopek zelo enostaven.

Sestavine

  • 4 goveji zrezki – stegno
  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 velika pora – beli del
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja
  • 1 dl rdečega vina
  • 0,5 l jušne osnove
  • 1 žlica gorčice
  • 1 feferon ali polovica rdeče paprike
  • sol in poper

Postopek

1En dan prej goveje zrezke operemo, malo potolčemo, osušimo z papirnato brisačo in jih dobro namočimo v oljčno olje, damo v manjšo posodo, zalijemo s preostalim oljem, pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku.

2Naslednji dan vzamemo ponev in jo segrejemo, dodamo olje z zrezkov. Zrezke malo posolimo in namažemo z gorčico. Na vročem olju jih z obeh strani na hitro opečemo.

3Medtem očistimo in narežemo por. Popečene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo por, malo ga posolimo, popopramo in dušimo, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo spusti. Dodamo še nasekljan česen, peteršilj, nasekljan feferon (če ne marate pikantnega, zamenjajte feferon z rdečo papriko). Pražimo samo toliko časa, da česen zadiši.

4Nato damo zrezke nazaj v ponev, zalijemo z rdečim vinom in vročo jušno osnovo, malo zmanjšamo ogenj in pokrito dušimo, dokler niso zrezki mehki, kar traja vsaj uro in pol. Po potrebi zalivamo z jušno osnovo. Postrežemo z belim rižem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite