Gin tonik torta (brez peke)

Znam svetuje

Ljubitelji gin tonika, pozor! Gin tonik torta je hit vsakega poletja. Hitro pripravljena, ravno prav sladka in sveลพa – v njej se namreฤ skrivajo vse sestavine, ki jih najdemo v koktajlu. Kako zares je slastna? Najbolje, da si recept shranite, in se sami prepriฤate na prvi sonฤen dan. ๐Ÿ™‚

Sestavine za Gin tonic torto (brez peke)

Sestavine ustrezajo pekaฤu, premera 18/19 cm.

Piลกkotna podlaga

  • 190 g navadnih ali ลพitnih piลกkotov
  • 95 g stopljenega masla
  • 1-2 ลพlici sladke smetane (ฤe ลพelimo bolj mehko podlago)

Krema

  • 350 g sira mascarpone
  • 300 g sladke smetane za stepanje
  • 100 ml gina (lahko tudi manj, po okusu)
  • 100 ml tonika
  • sok in lupinica 1-2 bio limete (3 ลพlice soka)
  • 1 ลพliฤka vaniljeve arome
  • 80 g sladkorja v prahu (oz. po okusu)
  • 4 listiฤi ลพelatine

ลฝele

  • 150 ml tonika
  • 20 ml gina
  • sok pol limone ali limete
  • 25 g sladkorja (oz. po okusu)
  • 2 listiฤa sveลพe mete
  • kanฤek jedilnega zelenega barvila (po ลพelji)
  • 3 listiฤi ลพelatine

Postopek priprave

Piลกkotna podlaga

1Piลกkote zmeljemo, dodamo stopljeno maslo in dobro premeลกamo.

2V kolikor ลพelimo bolj mehko podlago, dodamo ลกe eno ali dve ลพlici tekoฤe smetane.

3Piลกkotno maso enakomerno razporedimo in potlaฤimo na dno pekaฤa (ali podstavka, na katerega smo postavili obroฤ) in damo v hladilnik.

Krema

1Sladko smetano stepemo do ฤvrstih vrลกiฤkov in damo na hladno.

2Listiฤe ลพelatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.

3Sir mascarpone gladko zmeลกamo z ostalimi sestavinami (gin, tonik, limeta, sladkor, vanilja).

44 ลพlice kreme odvzamemo, jo segrejemo in v njej raztopimo oลพete listiฤe ลพelatine. Prilijemo jo k ostali kremi in z roฤnim meลกalnikom dobro premeลกamo – ne pozabimo postrgati tudi stene posode.

5Nazadnje z lopatko primeลกamo ลกe stepeno smetano.

6Kremo enakomerno premaลพemo po piลกkotni podlagi in povrลกino poravnamo. Torto damo za dve uri v hladilnik, da se krema ohladi in uฤvrsti.

ลฝele

1ลฝelatino vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.

2V kozici segrejemo gin, tonik, sok in sladkor.

3Meto nasekljamo.

4V topli tekoฤini raztopimo oลพete listiฤe ลพelatine, poljubno obarvamo in dodamo listiฤe mete.

5Preliv ohladimo do mlaฤnega in ga prelijemo po hladni kremi.

6Torto damo v hladilnik, da se preliv strdi, nato jo ลกe poljubno dekoriramo.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite