Pečen losos z zelenjavo

Znam svetuje

Pečen losos z zelenjavo iz pečice, kot so mlad krompirček, češnjev paadižnik, šalotke in rdeče paprike, bo tej prvovrstni ribi dodal sočno, slastno prilogo, polno harmoničnih okusov.

Sestavine za pečen losos z zelenjavo

  • 600 g fileja lososa
  • sol
  • mlet poper
  • žlička sesekljanega rožmarina
  • 400 g mladega majhnega krompirja
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 2 šalotki
  • 100 g rdeče paprike
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 limona
  • 4 žlice olja

Postopek

1File lososa očistimo in ga začinimo s soljo, poprom in sesekljanim svežim rožmarinom.

2Operemo krompir in paradižnik. Olupimo čebulo ter očistimo papriko. Krompir narežemo na kolobarje. Papriko narežemo na debelejše trakove, čebulo na debelejše kolobarje. Češnjev paradižnik pustimo cel.

3Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo začinjen file lososa. Okrog razdelimo pripravljeno zelenjavo in krompir ter rahlo začinimo s soljo in poprom. Vstavimo vejico rožmarina. Limono operemo odrežemo 2 rezini in ju dodamo v pekač. Preostalo limono iztisnemo. Lososa pokapamo z oljem in limoninim sokom.

4Pečico segrejemo na 210 stopinj. Ribo z zelenjavo pečemo približno 30 minut. Zelenjava naj ob koncu peke še ostane cela, lososa pa ne smemo izsušiti, v sredini naj ostane še rožnate barve. Prelijmo ga med peko s sokom iz pekača. Dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite