Pečene piščančje prsi s smetano in limono

Znam svetuje

Pečene piščančje prsi s smetano in limono so odlične, saj so polne omake, ki se prilega rižu, kuskusu, testeninam …, obenem pa so limonasto prijetne in osvežilne. Mariniramo jih čez noč, naslednji dan pa s kruhom pomažemo.

Sestavine

  • 600 g piščančjih prsi brez kosti
  • sol
  • poper
  • žlička mlete paprike
  • 2 limoni
  • 1 šalotka
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 400 ml smetane za stepanje
  • 5 vejic peteršilja

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na večje kose, jih damo v skledo, solimo, popramo in pokapamo s sokom ene limone. Drugo limono narežemo na rezine in dodamo k mesu. Mariniramo čez noč.

2Šalotko olupimo in narežemo. V segreto ponev damo polovico olja in popečemo piščanca in limono. Večkrat ga obrnemo. Pečemo približno 10 minut do zlato-rjave barve.

3Piščanca in limono odstavimo, šalotko damo v ponev, dodamo preostalo olje in dušimo 3 minute. Dodamo smetano, vrnemo meso, popečeno limono, solimo po okusu in skupaj kuhamo 5 minut. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite