Pečene piščančje prsi s smetano in limono so odlične, saj so polne omake, ki se prilega rižu, kuskusu, testeninam …, obenem pa so limonasto prijetne in osvežilne. Mariniramo jih čez noč, naslednji dan pa s kruhom pomažemo.
Sestavine
- 600 g piščančjih prsi brez kosti
- sol
- poper
- žlička mlete paprike
- 2 limoni
- 1 šalotka
- 8 žlic oljčnega olja
- 400 ml smetane za stepanje
- 5 vejic peteršilja
Postopek
1Piščančje prsi narežemo na večje kose, jih damo v skledo, solimo, popramo in pokapamo s sokom ene limone. Drugo limono narežemo na rezine in dodamo k mesu. Mariniramo čez noč.
2Šalotko olupimo in narežemo. V segreto ponev damo polovico olja in popečemo piščanca in limono. Večkrat ga obrnemo. Pečemo približno 10 minut do zlato-rjave barve.
3Piščanca in limono odstavimo, šalotko damo v ponev, dodamo preostalo olje in dušimo 3 minute. Dodamo smetano, vrnemo meso, popečeno limono, solimo po okusu in skupaj kuhamo 5 minut. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.