Čičerikini ocvrtki

Znam svetuje

Čičerikini ocvrtki so nasitna in zdrava jed, saj se poleg te odlične, beljakovin polne stročnice v isti jedi zabavajo še jajca in veliko začimb.

Sestavine za čičerikine ocvrtke

  • 300 g čičerike
  • 2 veliki čebuli
  • 1 jajce
  • 7 žlic oljčnega olja
  • 1 žlica mlete kukmine
  • 2 stroka česna
  • 3 žajbljevi listi
  • 3 žlice peteršilja
  • 80 g moke
  • 1 noževa konica pecilnega praška

Postopek

1Čičeriko namočimo čez noč, jo odcedimo, oplaknemo in stresemo v večji lonec. Prilijemo toliko vode, da je pokrita. Zavremo in sproti pobiramo peno toliko časa, da je voda bistra. Pokrito kuhamo 1,5 ure, da se čičerika povsem zmehča.

2Nekaj žlic vode, v kateri se je kuhala čičerika, pustimo, ostalo odlijemo. Kuhano čičeriko stresemo v mešalnik, dolijemo prihranjeno vodo in jo zmeljemo v kašo.

3V ogreto kozico vlijemo 3 žlice olja, prepražimo sesekljano čebulo, dodamo kumino, strt česen, sesekljane žajbljeve liste in sesekljan peteršilj. Mešamo nekaj sekund in odstavimo.

4Čičerikino kašo postrgamo v večjo posodo, dodamo razžvrkljano jajce, 3 žlice moke, pecilni prašek in prepraženo čebulo. Dobro popopramo in temeljito premešamo.

5Z navlaženimi rokami zajemamo maso in oblikujemo najprej v kroglo in potem sploščimo, kot polpet. Povaljamo v moki in na preostalem olju ocvremo do zlato-rumene barve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite