Najboljše ocvrte miške

Znam svetuje

Hiter sprehod po različnih kulinaričnih straneh vam ponuja ocvrte miške, ki bodo pustovanju dale značilno, mastno piko na i – po tem receptu pa so nedvomno najboljše! Če ne verjamete, pogumno na delo in se prepričajte.

Sestavine za najboljše ocvrte miške

  • 3 jajca
  • 6 žlic sladkorja v prahu
  • sok pomaranče
  • sok limone
  • 1-2 srednje veliki naribani jabolki
  • 1 vanilin sladkor
  • cimet
  • rozine
  • sol
  • rum
  • 1,5 žlice oljčnega olja
  • 1,5 dl mleka
  • pecilni prašek
  • moka po potrebi

Postopek

1Penasto umešamo jajca s sladkorjem in vaniljo.

2V nastalo zmes postopoma dodajamo mleko, sok pomaranče in limone, jabolka ter ostale sestavine.

3Moko dodajamo, da se zmes primerno zgosti. Gostota zmesi mora biti gostejša od zmesi za palačinke.

4Počakamo približno 20-30 minut, da se zmes poveže in nekoliko naraste. Medtem segrejemo olje.

5S pomočjo čajne žličke, ki smo jo pomočili v segreto olje, bo zmes zdrsela v olje, ki mora biti segreto na 160-180 stopinj Celzija.

Nasvet

V primeru, da je olje prevroče, bodo naše miške prismojene in v svoji slastni sredici surove; v nasprotnem primeru bodo miške, v premalo segretem olju vpile preveč maščobe in bodo tako premastne in težke.

Če doma nimamo kuhinjskega termometra, lahko primerno temperaturo olja za cvrtje mišk preverimo tako, da v vroče olje potopimo ročaj lesene kuhalnice. Če se okoli ročaja začnejo delati mehurčki, je olje dovolj vroče. Da se nam olje pri cvrtju ne bo toliko penilo, vanj natrosimo malo soli.

Ocvrte miške običajno potrosimo s sladkorjem v prahu, lahko pa jih prelijemo z medenim sirupom, marmelado ali čokoladnim prelivom. Postrežemo jih lahko tudi s kepico sladoleda.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite