Morska lazanja je idealna za tiste priložnosti, ko imamo na voljo več različnih morskih dobrot, ki jim z gobami še poudarimo aromo in naredimo vse skupaj še bolj slastno.
Sestavine za morsko lazanjo
- 15 g masla
- 225 g surovih kozic
- 450 g fileja morskega vraga
- 225 g šampinjonov
- 850 g bešamel omake
- sol
- poper
- 400 g paradižnika iz konzerve
- 1 žlica sveže krebuljice
- 1 žlica sveže bazilike
- 175 g lističev za lazanjo
- 75 g sveže nastrganega parmezana
Postopek
1V velikem loncu raztopimo maslo. Vanj damo kozice in morskega vraga ter na srednjem ognju pražimo 5 minut, da se kozice rožnato obarvajo. Z zajemalko damo kozice v skledo. Gobe damo v lonec in jih med mešanjem dušimo 5 minut. Ribo in gobe prav tako damo v skledo.
2Pečico segrejemo na 190 stopinj. V bešamel omako vmešamo ribjo mešanico s tekočino vred. Začinimo s poprom in soljo.
3V velik pekač po plasteh naložimo sesekljan paradižnik, sesekljano krebuljico, nasekljano baziliko, ribjo mešanico in liste za lazanjo. Končamo s plastjo ribje mešanice. Lazanjo potresemo z nastrganim svežim parmezanom.
4V pečici pečemo 40 minut, da se rjavo obarva. Takoj ponudimo.