Morska lazanja

Znam svetuje

Morska lazanja je idealna za tiste priložnosti, ko imamo na voljo več različnih morskih dobrot, ki jim z gobami še poudarimo aromo in naredimo vse skupaj še bolj slastno.

Sestavine za morsko lazanjo

  • 15 g masla
  • 225 g surovih kozic
  • 450 g fileja morskega vraga
  • 225 g šampinjonov
  • 850 g bešamel omake
  • sol
  • poper
  • 400 g paradižnika iz konzerve
  • 1 žlica sveže krebuljice
  • 1 žlica sveže bazilike
  • 175 g lističev za lazanjo
  • 75 g sveže nastrganega parmezana

Postopek

1V velikem loncu raztopimo maslo. Vanj damo kozice in morskega vraga ter na srednjem ognju pražimo 5 minut, da se kozice rožnato obarvajo. Z zajemalko damo kozice v skledo. Gobe damo v lonec in jih med mešanjem dušimo 5 minut. Ribo in gobe prav tako damo v skledo.

2Pečico segrejemo na 190 stopinj. V bešamel omako vmešamo ribjo mešanico s tekočino vred. Začinimo s poprom in soljo.

3V velik pekač po plasteh naložimo sesekljan paradižnik, sesekljano krebuljico, nasekljano baziliko, ribjo mešanico in liste za lazanjo. Končamo s plastjo ribje mešanice. Lazanjo potresemo z nastrganim svežim parmezanom.

4V pečici pečemo 40 minut, da se rjavo obarva. Takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite