Morska lazanja

Znam svetuje

Morska lazanja je idealna za tiste priloลพnosti, ko imamo na voljo veฤ razliฤnih morskih dobrot, ki jim z gobami ลกe poudarimo aromo in naredimo vse skupaj ลกe bolj slastno.

Sestavine za morsko lazanjo

  • 15 g masla
  • 225 g surovih kozic
  • 450 g fileja morskega vraga
  • 225 g ลกampinjonov
  • 850 g beลกamel omake
  • sol
  • poper
  • 400 g paradiลพnika iz konzerve
  • 1 ลพlica sveลพe krebuljice
  • 1 ลพlica sveลพe bazilike
  • 175 g listiฤev za lazanjo
  • 75 g sveลพe nastrganega parmezana

Postopek

1V velikem loncu raztopimo maslo. Vanj damo kozice in morskega vraga ter na srednjem ognju praลพimo 5 minut, da se kozice roลพnato obarvajo. Z zajemalko damo kozice v skledo. Gobe damo v lonec in jih med meลกanjem duลกimo 5 minut. Ribo in gobe prav tako damo v skledo.

2Peฤico segrejemo na 190 stopinj. V beลกamel omako vmeลกamo ribjo meลกanico s tekoฤino vred. Zaฤinimo s poprom in soljo.

3V velik pekaฤ po plasteh naloลพimo sesekljan paradiลพnik, sesekljano krebuljico, nasekljano baziliko, ribjo meลกanico in liste za lazanjo. Konฤamo s plastjo ribje meลกanice. Lazanjo potresemo z nastrganim sveลพim parmezanom.

4V peฤici peฤemo 40 minut, da se rjavo obarva. Takoj ponudimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite