Testenine s piščancem in z gobami šitake

Znam svetuje

Testenine s piščancem in z gobami šitake imajo izjemen okus. Uporabite široke rezance, da se bo nanje omaka lepo prijela. Gobe šitake, kitajska tradicionalna hrana, so nenazadnje ene najbolj okusnih na svetu, obenem pa tudi zdravilne, saj čistijo kri, odpravljajo glavobole, znižujejo holesterol in krepijo jetra. Poskusite!

Sestavine za testenine s piščancem in z gobami šitake

  • 25 posušenih gob šitake
  • 100 g svežih gob šitake
  • 350 ml vroče vode
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • 3 fileji piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 1 žlička svežega majarona ali origana
  • 250 ml kokošje jušne osnove
  • 300 g sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 400 g širokih rezancev
  • svež peteršilj

Postopek

1Posušene gobe stresemo v skledo z vročo vodo in jih namakamo 30 minut, da se zmehčajo. Vzamemo jih iz vode in jih dobro iztisnemo. Gobe narežemo na rezine brez korenov.

2V veliki ponvi segrejemo olje in na hitro popečemo piščanca, približno 4 minute. V isto ponev stresemo narezane, posušene in sveže gobe, nasekljano čebulo in origano. Pražimo 7 minut. Dolijemo jušno osnovo in vodo, v kateri smo namakali suhe gobe. Med mešanjem zavremo. Kuhamo 10 minut in ves čas mešamo, dokler tekočina ne povre. Dodamo smetano in kuhamo še 5 minut, da se omaka zgosti. Začinimo s soljo in poprom.

3V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in skuhamo široke rezance. Rezance odcedimo in jih damo v servirno skledo ter prelijemo omako. Potresemo z drobno nasekljanim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite