Privlačnega izgleda, odličnega okusa, pa še brez peke! Oreo torto sestavljajo mehka piškotna podlaga, mlečna krema z drobljenimi Oreo piškoti, malinova plast, ki torti doda svežino, in kokos. Če slednjega ne maramo, ga brez težav v receptu preskočimo.
Sestavine za Oreo torto z malinami in s kokosom brez peke
Setavine ustrezajo pekaču, premera 18 cm.
Piškotna podlaga
- 150 g Oreo piškotov
- 50 g stopljenega masla
- 10 g kokosove moke
- 25 g sladke smetane za stepanje
Malinov žele
- 150 g zamrznjenih malin
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1,5 lističa želatine (en listič in pol)
Mlečna krema
- 170 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka (npr. 1 tuba Nestle)
- 250 g sira mascarpone
- 30 ml mleka
- 230 g sladke smetane za stepanje
- 5 Oreo piškotov
- 20 g kokosove moke
- 20 g sladkorja v prahu
- 3 lističi želatine
Postopek
Piškotna podlaga
1Piškote zmeljemo, jim dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo.
2Maso enakomerno potlačimo ob dno pekača ali podstavka, na katerega smo položili obroč in damo v hladilnik.
Malinov žele
1Želatino vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.
2Maline s sladkorjem segrejemo do vretja in zmeljemo v pire.
3V še toplem pireju raztopimo ožete lističe želatine in ga ohladimo do mlačnega.
4Mlačen malinov pire enakomerno prelijemo po piškotni podlagi in damo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se učvrsti.
Mlečna krema
1Sladko smetano stepemo in damo na hladno.
2Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.
3Sir mascarpone in kondenzirano mleko z ročnim mešalnikom premešamo.
4Mleko segrejemo in v njem stopimo ožete lističe želatine. Prilijemo ga h kremi in ponovno dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
5Dodamo nasekljane Oreo piškote, sladkor v prahu in kokosovo moko. Premešamo.
6Nazadnje kremi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.
7Kremo enakomerno premažemo po strjenem malinovem želeju in površino poravnamo.
8Torto damo v hladilnik za vsaj 6 ur, nato ji snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.