Odlična sezonska sveža paradižnikova juha je pripravljena iz kokošje osnove. V njej ne smejo manjkati čebula, česen in zelena, saj so naravne kulinarične zaveznice paradižnika.
Sestavine za paradižnikovo juho
- 1 jedilna žlica oljčnega olja
- 650 g paradižnikov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 stebelna zelena
- 500 ml kokošje jušne osnove
- 60 g testenin – svedrci ali druge
- sol
- poper
- sesekljan peteršilj za okras
Postopek
1V velik lonec vlijemo oljčno olje in dodamo paradižnik, čebulo, česen ter zeleno. Pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo 45 minut, da se zmehča. Občasno potresemo.
2Mešanico damo v mešalnik in jo zmešamo v gladko kašo. Kašo nato skozi cedilo prelijemo v čist lonec.
3Dolijemo kokošjo osnovo in vse skupaj zavremo. Dodamo testenine in kuhamo 10 minut. Začinimo s soljo in poprom. Juho nalijemo v jušne krožnike, potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.