This post is also available in:
English (Angleลกฤina)
Pred vami je recept za odliฤno, puhasto, kremasto in ravno prav sladko kokosovo torto, ki vas bo zagotovo navduลกila. Za pripravo ne potrebujemo veliko sestavin in pripomoฤkov, pa tudi peฤice ne bo treba priลพigati. Bounty torta brez peke je sestavljena iz mehke piลกkotne podlage, puhaste kokosove kreme na osnovi pudinga in ฤokoladnega ganacheja.
Sestavine za bounty torto brez peke
Kokosova krema
- 300 g sladke smetane za stepanje
- 4 dl mleka
- 1 zavitek praลกka za kokosov puding (40 g)
- 80 g kristalnega sladkorja
- 4 listiฤi ลพelatine
- 50 g kokosovega namaza
Piลกkotna podlaga
- 160 g ลพitnih piลกkotov (npr. GranCereale, Digestive)
- 70 g stopljenega masla
- 10 g kokosove moke
- 20 g sladke smetane za stepanje
Ganache
- 60 g temne ฤokolade (55%) ali kuverture
- 80 g sladke smetane za stepanje
- kokosova moka za posip
Postopek
Kokosova krema
1Sladko smetano stepemo in damo na hladno.
2Listiฤe ลพelatine vsaj 5 minut namakamo v hladi vodi.
33 dl mleka zavremo; ostalo mleko gladko zmeลกamo s praลกkom za puding in sladkorjem. Meลกanico prilijemo k vrelemu mleku in s stalnim meลกanjem kuhamo ลกe nekaj minut, da se puding zgosti.
4Kuhan puding odstavimo in v njem raztopimo oลพete listiฤe ลพelatine.
5Puding pokrijemo s plastiฤno ลพivilsko folijo tako, da se je dotika in ohladimo do mlaฤnega.
6Mlaฤnemu pudingu dodamo kokosov namaz in z roฤnim meลกalnikom dobro premeลกamo.
7Nazadnje v treh korakih z lopatko primeลกamo stepeno smetano.
(medtem ko se puding hladi, pripravimo piลกkotno podlago, nato nadaljujemo s pripravo kreme)
Piลกkotna podlaga
1Piลกkote zmeljemo, jim dodamo vse ostale sestavine in z lopatko dobro premeลกamo.
2Piลกkotno maso enakomerno potlaฤimo ob dno modela ali podstavka, premera 20 cm, na katerega smo postavili obroฤ in ga obloลพili z acetatno folijo.
3Damo v hladilnik.
Ganache
1Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po koลกฤkih ฤokolade.
2Poฤakamo eno minuto in z lopatko poฤasi meลกamo, da dobimo gladko kremo.
Sestavljanje torte
1Kremo zlijemo na ohlajeno piลกkotno podlago in povrลกino gladko poravnamo.
2Damo v hladilnik za vsaj 4 ure, da se krema uฤvrsti.
3Ohlajeno kremo prelijemo z ganachejem in posipamo s kokosovo moko.
4Torto vrnemo v hladilnik za vsaj pol ure, da se ganache stabilizira, nato torti odstranimo obroฤ, previdno odlepimo acetatno folijo in jo poljubno dekoriramo.

