Ferrero Rocher rolada

Znam svetuje

Ta bogata, slastna rolada je sestavljena iz leลกnikovega kakavovega biskvita, Nutelline kreme, praลพenih leลกnikov in ganacheja. Kremo lahko ลกe dodatno obogatimo z nasekljanimi napolitankami ali nadrobljenimi Ferrero Rocher pralinami. Rolada je idealna izbira za vse zveste ฤokoholike. Zaradi njenega elegantnega videza jo lahko postreลพemo ob res ฤisto vsaki posebni priloลพnosti, niฤ pa ne bo uลพaljena, ฤe bo kraljevala le na nedeljskem kosilu.

Sestavine za Ferrero Rocher rolado

Biskvit

  • 5 jajc (velikostni razred M)
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 80 g gladke moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 50 g mletih leลกnikov

Nutellina krema

  • 250 g sira mascarpone
  • 200 g Nutelle (ali drugega ฤokoladno-leลกnikovega namaza)
  • 100 g sladke smetane za stepanje
  • 2 ลพlici nasekljanih, praลพenih leลกnikov

Ganache

  • 150 g sladke smetane za stepanje
  • 160 g temne ฤokolade (55%)

Dekoracija

  • leลกnikov krokant ali nasekljani praลพeni leลกniki
  • Ferrero Rocher praline

Postopek

Biskvit

1Peฤico segrejemo na 200 ยฐC.

2Jajca s sladkorjem na najviลกji hitrosti stepamo 10 minut.

3Moko in kakav presejemo, dodamo mlete leลกnike in premeลกamo.

4Suhe sestavine stresemo na jajฤno maso in jih z lopatko neลพno vmeลกamo.

5Maso enakomerno premaลพemo po pekaฤu (navaden gospodinjski pekaฤ od peฤice), ki smo ga obloลพili s papirjem za peko, in peฤemo 6-7 minut.

6Peฤen biskvit z zgornjo stranjo navzdol zvrnemo na ฤisto kuhinjsko krpo, previdno odlepimo papir za peko in zvijemo v rolado. Ohladimo.

Nutellina krema

1Medtem ko se biskvit ohlaja, pripravimo kremo.

2Sir mascarpone gladko zmeลกamo z Nutello. Prilijemo sladko smetano in stepamo pribliลพno 1-2 minuti, da krema nekoliko naraste.

3Kremo do uporabe hranimo v hladilniku.

Ganache

1Sladko smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po koลกฤkih ฤokolade.

2Poฤakamo 1 minuto, nato z lopatko poฤasi meลกamo, da dobimo gladko kremo.

3Ganache pokrijemo s plastiฤno ลพivilsko folijo tako, da se je dotika in ohladimo.

Sestavljanje

1Biskvit previdno odvijemo in ga enakomerno premaลพemo z Nutellino kremo. Posipamo z nasekljanimi leลกniki in zavijemo v rolado.

2Rolado tesno ovijemo v plastiฤno ลพivilsko folijo in damo za vsaj 1 uro v hladilnik, da se krema uฤvrsti.

3Ohlajeno rolado s pomoฤjo paletnega noลพa obmaลพemo z ganachejem, dobro ลพlico ganacheja pa prihranimo za dekoracijo.

4Obmazano rolado obilno posujemo z leลกnikovim krokantom ali nasekljanimi praลพenimi leลกniki, nabrizgamo s prihranjenim ganachejem in dekoriramo s prepolovljenimi pralinami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite