Čokoladni biskvit s kakijem je enostavna in izvrstna sladica. Velikokrat ne vemo, kako določeno sadje uporabiti, ta sladica pa je odlična, ko nam je na voljo kaki.
Sestavine
- 300 g moke
- 75 g temne čokolade
- 150 g sladkorja
- 750 g kakijevega pireja (zmiksan kaki)
- 75 g zmehčanega masla
- 45 g kakava v prahu
- 1 pecilni prašek
- 1 cel kaki
- ščepec soli
Postopek
1Najprej prižgemo pečico, da se bo ogrela, in sicer na 180 stopinj Celzija. Pripravimo kakijev pire tako, da kaki v blenderju zmiksamo.
2V posodo presejemo moko, kakav in pecilni prašek. Čokolado na debelo naribamo.
3Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake s sladkorjem in maslom penasto umešamo. Dodamo kakijev pire in zmešamo. Dodamo še suhe sestavine (moko s pecilnim in kakavom).
4Beljakom dodamo ščepec soli in jih zmešamo v čvrst sneg. Sneg postopoma vmešamo v maso rumenjakov in pireja. Na koncu vmešamo še naribano čokolado.
5Pekač dobro namastimo in posujemo s kakavom v prahu. Enakomerno vlijemo testo in ga po vrhu obložimo s kakijem, ki smo ga očistili in narezali na krhlje.
6Po eni uri je biskvit pečen. Vzamemo ga iz pečice. Nekaj časa ga pustimo še v pekaču, nato pa ga damo ven in pustimo, da se ohladi. Potresemo ga s sladkorjem v prahu in postrežemo.