Čokoladni biskvit s kakijem

Znam svetuje

Čokoladni biskvit s kakijem je enostavna in izvrstna sladica. Velikokrat ne vemo, kako določeno sadje uporabiti, ta sladica pa je odlična, ko nam je na voljo kaki.

Sestavine

  • 300 g moke
  • 75 g temne čokolade
  • 150 g sladkorja
  • 750 g kakijevega pireja (zmiksan kaki)
  • 75 g zmehčanega masla
  • 45 g kakava v prahu
  • 1 pecilni prašek
  • 1 cel kaki
  • ščepec soli

Postopek

1Najprej prižgemo pečico, da se bo ogrela, in sicer na 180 stopinj Celzija. Pripravimo kakijev pire tako, da kaki v blenderju zmiksamo.

2V posodo presejemo moko, kakav in pecilni prašek. Čokolado na debelo naribamo.

3Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake s sladkorjem in maslom penasto umešamo. Dodamo kakijev pire in zmešamo. Dodamo še suhe sestavine (moko s pecilnim in kakavom).

4Beljakom dodamo ščepec soli in jih zmešamo v čvrst sneg. Sneg postopoma vmešamo v maso rumenjakov in pireja. Na koncu vmešamo še naribano čokolado.

5Pekač dobro namastimo in posujemo s kakavom v prahu. Enakomerno vlijemo testo in ga po vrhu obložimo s kakijem, ki smo ga očistili in narezali na krhlje.

6Po eni uri je biskvit pečen. Vzamemo ga iz pečice. Nekaj časa ga pustimo še v pekaču, nato pa ga damo ven in pustimo, da se ohladi. Potresemo ga s sladkorjem v prahu in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite