Pohana bedrca so po svoji priljubljenosti takoj za dunajskim zrezkom. Se strinjate? Pripravili smo jih na najbolj osnoven naฤin.
Sestavine za pohana bedra
- 500 g piลกฤanฤjih beder brez koลพe
- 100 g moke
- 2 jajci
- sol
- 100 g drobtinic
- olje za cvrtje
Postopek
1Bedra speremo pod tekoฤo vodo, jih osuลกimo in solimo. Sol dobro vtremo.
2Pripravimo tri kroลพnike in v prvega nasujemo moko, v drugega razลพvrkljana jajca in v tretjega drobtinice. V tem vrstnem redu obdelamo bedra.
3Najprej jih dobro in z vseh strani povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinicah. Bolj kot bomo natanฤni, boljลกi in lepลกi bo konฤni izdelek.
4V cvrtniku ali ponvi segrejemo olje in bedra z vseh strani ocvremo. Vse skupaj traja pribliลพno 10 min, olje pa naj ne bo prevroฤe, saj imajo bedra kosti in morajo biti lepo peฤena tudi od znotraj.
5Peฤena bedra odlagamo na papirnato brisaฤko, ki bo vpila odveฤno olje.