Brancin na žaru

Znam svetuje

Nekaj, brez česa ne more minit poletje.

Sestavine

  • brancin (300 – 400 g) (ali več njih)
  • olivno olje
  • sol
  • 2 stroka česna
  • manjši šopek svežega peteršilja
  • rožmarin
  • 2 koščka limone

Priprava

1Brancina operemo znotraj in zunaj in ga dobro osušimo. Notranjost nasolimo in nadevamo z rožmarinom in na kolobarje narezano limono.

2Brancina spečemo na dobro pomaščenem, vročem žaru oziroma plošči, in sicer ga pečemo približno 10 minut na eni in sedem minut na drugi strani na zmerni vročini. Ko gre meso lepo od kosti, je pečen.

3Česen in peteršilj nasekljamo, damo v posodico in zalijemo z oljčnim oljem, da je pokrito. Tržaško omako ponudimo zraven ribe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite