Krompirjev golaž s slanino in klobaso

Znam svetuje

Krompirjev golaž s slanino in klobaso je duševni balzam za tiste dneve, ko potrebujemo krepko kosilo. Uporabimo dobro, domačo prekajeno klobaso, pripravimo pa tudi kokošjo juho, saj bomo v njej dokončali kuhanje tega odličnega golaža.

Sestavine za krompirjev golaž s slanino in klobaso

  • 500 g krompirja
  • 75 g slanine
  • 75 g prekajene klobase
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica sladke rdeče paprike
  • malo kisa
  • 500 ml kokošje juhe
  • 1 lovorov list
  • majaron
  • ščepec mlete kumine
  • sol
  • poper
  • 2 žlici kisle smetane
  • sveža zelišča za okras

Postopek

1Krompir operemo in narežemo na 2-3 centimetre velike kocke. Slanino in klobaso narežemo na kose. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo.

2V velikem loncu segrejemo 1-1/2 žlice masla in prepražimo čebulo. Dodamo česen in slanino ter pražimo, da slanina postane hrustljava.

3Lonec odstavimo s štedilnika in mešanico malo ohladimo. Umešamo papriko in dodamo kis. Zalijemo s kokošjo juho. Začinimo z lovorjevim listom, majaronom, kumino ter po okusu solimo in popramo.

4Na koncu umešamo kocke krompirja. Golaž kuhamo približno 30 minut. Če je preredek, pretlačimo malo krompirja, ki se kuha v loncu.

5V ponvi s preostalim maslom popečemo klobaso in jo tik pred koncem kuhanja damo v golaž. Okrasimo s kislo smetano, posujemo s svežimi zelišči in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite