Cake popsi

Znam svetuje

Za pripravo si moramo vzeti dovolj ฤasa. ฤŒe vam ne uspe prviฤ, vam bo zagotovo uspelo naslednjiฤ. Modri pravijo, da vaja dela mojsta, mojster pa vajo. Uspeh ob ponovitvi zagotovljen! Vsaka izkuลกnja ลกteje!

Sestavine

Biskvit

  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g mleฤne ฤokolade
  • 120 g masla
  • 1 pecilni praลกek

Potrebujemo ลกe

  • 2-3 ลพlice nutelle
  • 2 veliki ลพlici kokosove masti
  • 200 g temne ali bele ฤokolade za kuhanje, lahko tudi vsake polovico
  • lesene ali plastiฤne palฤke โ€“ 50 kosov
  • razliฤne posipe za okras: mlete leลกnike, perlice, kokos …

Priprava

1Rumenjake loฤimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, da bo to laลพje, jim dodamo ลกฤepec soli in ลพlico mrzle vode. Rumenjake penasto vmeลกamo s sladkorjem. Nad soparo stopimo maslo s ฤokolado. Meลกanico dobro ohladimo in jo dodamo stepenim jajcem s sladkorjem. Pecilni praลกek, ลกe bolje vinski kamen, pomeลกamo z moko in skupaj vmeลกamo v maso, dobro premeลกamo, najbolje z elektriฤnim meลกalcem. Sneg iz beljakov narahlo vmeลกamo v testo.

2Peฤico predgrejemo na 180 ยฐC, pekaฤ premera 27 cm obloลพimo s peki papirjem. Testo vlijemo v pekaฤ in nekajkrat z njim potolฤemo po mizi, da se lepo razporedi in da v njem ni mehurฤkov. Peฤemo 20-25 minut. ฤŒe se po vrhu preveฤ zapeฤe, maso pokrijemo s peki papirjem. Peฤeno testo ohladimo in nadrobimo na majhne koลกฤke.

3Biskvitu primeลกamo nutello, in sicer toliko, da je testo primerno za oblikovanje kroglic, to pomeni, da mora biti testo ลกe malo packasto. Z rokami oblikujemo pribliลพno tri centimetre velike kroglice in jih polagamo na pekaฤ. Da bodo enako velike, jih lahko tehtamo.

4Ko so kroglice narejene, pekaฤ postavimo za eno uro v hladilnik, da se lepo strdijo. Pripravimo ฤokolado za oblivanje. V vodni kopeli stopimo belo ali temno ฤokolado, ki smo ji primeลกali kokosovo mast. Poฤakamo, da se obliv ohladi, pripravimo paliฤice in narejene biskvitne kroglice vzamemo iz hladilnika.

5Paliฤico pomoฤimo v ฤokoladni obliv pribliลพno en centimeter globoko in jo zapiฤimo na sredino kroglice. Ko tako pripravimo vse kroglice, jih spet postavimo za eno uro v hladilnik, da kroglice ne bodo drsele po paliฤici. Medtem si pripravimo razliฤne posipe za okrasitev in kozarce, kamor bomo odlagali narejene popse.

6Ko gre za dekoriranje popsov, se lahko prepustite domiลกljiji. Na tem koraku se lahko malo poigrate z barvami, meลกate beli in temni obliv – dodajate perlice, ฤokoladne mrvice in podobno. Obliv naj bo tekoฤ in hladen, ravno toliko, da se ลกe lepo obliva. Kroglico pomoฤimo v stopljeno ฤokolado, nato jo toliko ฤasa vrtimo med prsti, da iz nje odteฤe ves odveฤni obliv. Postavimo jo v kozarec. Pri tem pazimo, da se kroglice ne dotikajo med seboj.

7Posujemo ลกe z dodatki in tako narejene spet postavimo za eno uro v hladilnik. Namesto nutelle lahko uporabimo tudi mascarpone. ฤŒe so popsi za odrasle, dodamo malo ruma. Skratka pri pripravi cake popsov lahko pustimo domiลกljiji prosto pot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite